Datacenter Brabant

Wat is een datacenter?

Een datacenter is een complex dat speciaal gebouwd is om ICT-apparatuur onder te brengen. Dit zijn systemen of apparaten die informatie verwerken en/of gebruiken. Deze apparatuur zorgt ervoor dat data van bedrijven goed beveiligd wordt, er back-ups worden gemaakt, zaken als websites zoveel mogelijk online blijven, er een betrouwbare infrastructuur is en ga zo maar door. Twijfelt u over de veiligheid van uw data? Of is een veilige opslag van uw data cruciaal? Dan is het verstandig om uw IT-omgeving in te richten in een datacentrum. Bij e-Quest hebben we de beschikking over een eigen Tier III datacenter in Brabant om uw gegevens veilig op te slaan.

Waarom een datacenter gebruiken?

Zoals hierboven al kort benoemd, zijn er datacenters in het leven geroepen om uw ICT-omgeving te beschermen. Een datacenter neemt de zorgen over uw data weg. Ten eerste zorgt een datacenter voor veiligheid. Gevoelige bedrijfsinformatie hoort namelijk niet thuis op straat, maar achter slot en grendel. Een datacenter beschikt daarnaast over de juiste condities voor uw data. Zaken als rookdetectors, diesel generatoren, extra batterijen, koelunits en warmtewisselaars zijn vaak aanwezig om ervoor te zorgen dat uw data ten allen tijden beschikbaar blijft. Valt de stroom bijvoorbeeld uit, dan starten generatoren automatisch. Systemen worden hierdoor nooit onderbroken en kunnen gewoon verder werken.

e-Quest datacenter Brabant

Uw eigen ICT-omgeving onderbrengen, of dat van uw klanten? Dan bent u bij e-Quest datacenter brabant aan het juiste adres. Wij zijn voorzien van de meest energiezuinige klimaatbeheersing en redundante stroomvoorziening en beschikken daarnaast over de beste beveiliging. Bij ons kunt u uw eigen ICT-apparatuur laten plaatsen in het datacenter. Het is dus niet nodig om (dure) nieuw ICT-apparatuur aan te schaffen, maar u kunt uw eigen apparatuur gewoon veilig en in de juiste omgeving bij ons kwijt. Hiernaast beschikt e-Quest datacenter Brabant over een eigen glasvezelnetwerk waardoor de connectiviteit altijd uniek en onafhankelijk is. Bij ons kunt hiernaast er ook voor kiezen om uw apparatuur zelf te onderhouden, of dit door ons te laten uitvoeren. e-Quest datacenter Brabant staat hoe dan ook altijd voor u klaar.

Neem contact op

Benieuwd naar ons datacenter in Brabant en wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek via 0492-392626 of vul het contactformulier hiernaast in. Dan komen we zo snel mogelijk bij u terug!

MARTIJN DE KONING
WILT U MEER WETEN?
NEEM CONTACT OP!
Please let us know your name.
Een geldig e-mail adres a.u.b.
Invalid Input
Please let us know your message.
Invalid Input

Datacenter

Colocatie, Cloud, VPS ...

Glasvezel

Internet, Darkfiber...

Automatisering

Beheer, Support, Projecten...

Cloud

Managed cloud server

 • SMO

  " e-Quest heeft de diverse locaties van Stichting Maatschappelijke Opvang, met behulp van het glasvezelnetwerk, met elkaar en met het Internet verbonden. "

 • Lavans

  " Glasvezel aanleggen kan iedereen. Met dienstverlening maak je het verschil! Wij zijn bijzonder tevreden met e-Quest die ons al jaren bedient met glasvezel en een Cloud Oplossing. "

 • Arte

  " Enkele jaren geleden zijn wij van een On-Premise omgeving overgestapt naar de e-Quest Cloud. De belangrijkste redenen om over te stappen naar de Cloud waren de behoefte aan stabiliteit en beschikbaarheid. "

 • ANAC

  " e-Quest ontzorgt ons in het beheer en de ondersteuning van onze complete IT omgeving. Een betrouwbare partij met de juiste kennis en kunde waarbij pro-actief wordt gehandeld. "

 • VDNS

  " Met onze bedrijven zijn wij reeds enkele jaren klant bij e-Quest. Wij nemen diensten van e-Quest af op gebied van Cloud, kantoorautomatisering en glasvezel. "

 • Elkerliek

  " e-Quest faciliteert het Elkerliek Ziekenhuis met diverse glasvezelverbindingen en verzorgt de colocatie van onze apparatuur. Wij zijn bijzonder tevreden over de stabiliteit en performance van e-Quest "

Logo e-Quest
 • Schootense dreef 26

 • 5708 HZ Helmond

 • 0492-392626 ͏͏
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.