Datacenter Brabant - E-Quest

Datacenter Brabant

Wat is een datacenter?

Een datacenter is een complex dat speciaal gebouwd is om ICT-apparatuur onder te brengen. Dit zijn systemen of apparaten die informatie verwerken en/of gebruiken. Deze apparatuur zorgt ervoor dat data van bedrijven goed beveiligd wordt, er back-ups worden gemaakt, zaken als websites zoveel mogelijk online blijven, er een betrouwbare infrastructuur is en ga zo maar door. Twijfelt u over de veiligheid van uw data? Of is een veilige opslag van uw data cruciaal? Dan is het verstandig om uw IT-omgeving in te richten in een datacentrum. Bij e-Quest hebben we de beschikking over een eigen Tier III datacenter in Brabant om uw gegevens veilig op te slaan.

Waarom een datacenter gebruiken?

Zoals hierboven al kort benoemd, zijn er datacenters in het leven geroepen om uw ICT-omgeving te beschermen. Een datacenter neemt de zorgen over uw data weg. Ten eerste zorgt een datacenter voor veiligheid. Gevoelige bedrijfsinformatie hoort namelijk niet thuis op straat, maar achter slot en grendel. Een datacenter beschikt daarnaast over de juiste condities voor uw data. Zaken als rookdetectors, diesel generatoren, extra batterijen, koelunits en warmtewisselaars zijn vaak aanwezig om ervoor te zorgen dat uw data ten allen tijden beschikbaar blijft. Valt de stroom bijvoorbeeld uit, dan starten generatoren automatisch. Systemen worden hierdoor nooit onderbroken en kunnen gewoon verder werken.

e-Quest datacenter Brabant

Uw eigen ICT-omgeving onderbrengen, of dat van uw klanten? Dan bent u bij e-Quest datacenter brabant aan het juiste adres. Wij zijn voorzien van de meest energiezuinige klimaatbeheersing en redundante stroomvoorziening en beschikken daarnaast over de beste beveiliging. Bij ons kunt u uw eigen ICT-apparatuur laten plaatsen in het datacenter. Het is dus niet nodig om (dure) nieuw ICT-apparatuur aan te schaffen, maar u kunt uw eigen apparatuur gewoon veilig en in de juiste omgeving bij ons kwijt. Hiernaast beschikt e-Quest datacenter Brabant over een eigen glasvezelnetwerk waardoor de connectiviteit altijd uniek en onafhankelijk is. Bij ons kunt hiernaast er ook voor kiezen om uw apparatuur zelf te onderhouden, of dit door ons te laten uitvoeren. e-Quest datacenter Brabant staat hoe dan ook altijd voor u klaar.

Neem contact op

Benieuwd naar ons datacenter in Brabant en wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek via 0492-392626 of vul het onderstaande contactformulier in. Dan komen we zo snel mogelijk bij u terug!

 1. Uw naam(~)
  Please let us know your name.
 2. Uw e-mail adres(~)
  Een geldig e-mail adres a.u.b.
 3. Uw telefoon nummer
  Invalid Input
 4. Uw vraag(~)
  Please let us know your message.
 5. Antispam(~)
  Invalid Input

Fuse
 • Schootense dreef 26

 • 5708 HZ Helmond

 • 0492-392626 ͏͏
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.