Servicedesk  |  Contact  |  Login Medewerkers  

banner-dc

Mailfilter

 

Ruim 85% van alle e-mail is SPAM.
Vaak wordt het gezien als hinderlijk, maar beseft u ook dat het ook onnodig productieve tijd van werknemers binnen organisaties in beslag neemt. De steeds grotere wordende stroom van Spam vraagt daarnaast veel capaciteit van uw server en bandbreedte. Dit zorgt voor extra kosten en kan ten koste gaan van de snelheid van het mailverkeer en andere internetdiensten.
Naast het verlies aan productiviteit en andere kosten zijn er de gevaren van identiteitsdiefstal via SPAM. Zo proberen kwaadwillende door middel van nagemaakte e-mail, in de huisstijl van bijvoorbeeld financiƫle dienstverleners, inlogcodes en andere vertrouwelijke gegevens te verkrijgen.

Virussen
Virussen kunnen via e-mail uw bedrijfsnetwerk binnendringen. Eenmaal binnen kunnen virussen hele netwerken platleggen, waardoor bedrijfsprocessen stil komen te liggen. Dit kan niet alleen gevolgen hebben voor uw eigen productiviteit, maar ook die van uw klanten. De gevolgen voor uw reputatie zijn mogelijk nog kostbaarder dan het verlies aan productiviteit.

Ongewenste inhoud
Soms bevat een e-mail allerlei niet zakelijke inhoud of bijlagen, zoals .mp3, .avi of .exe bestanden. Behalve dat deze mail schadelijk kan zijn, kost de opslag ervan een hoop fysieke geheugenruimte op uw server en kan binnen enkele mailbestanden uw Postvak In aan het maximum van de beschikbaar gestelde ruimte brengen.

Mail fallback
Naast de spam en virus scanning zorgen wij ook nog eens voor een automatische fallback voor uw mailomgeving. Mocht uw mailserver niet bereikbaar zijn dan zullen onze servers uw mail voor 72 uur opslaan. Zodra uw mailserver weer beschikbaar is zal de gescande mail automatisch worden afgeleverd op uw locatie.

Implementatie oplossing
e-Quest kan uw volledige spam en virus afhandeling verzorgen. Wij laten uw e-mail via ons datacenter door onze spam en virus filter scannen en zorgen dat deze veilig op uw mailserver wordt afgeleverd. e-Quest zal u volledig ondersteunen in de migratie naar onze service.