Uw IT in ons datacenter

U wilt graag de ICT-infrastructuur van uw bedrijf zo goed mogelijk onderbrengen en de operationele risico’s beperken. Dat kan in het datacenter van e-Quest. Ons datacenter is gevestigd in Helmond en bedient bedrijven binnen de omgeving Helmond en de Peel, maar ook bedrijven buiten deze omgeving. Migreren naar ons datacenter is een stap die veel bedrijven zetten.

" ISO27001 gecertificeerd en meest energiezuinige oplossing "

Datacenter e-Quest

Wij hebben de meest excellente en energiezuinige klimaatbeheersing en redundante stroomvoorziening. Samen met 24x7 monitoring, beveiliging en bewaken van de continuïteit, vormen deze factoren redenen om uw IT-infrastructuur onder te brengen in ons datacenter.

U kiest bewust voor het aanhouden van eigen apparatuur, maar wel in een veilige, goed geconditioneerde omgeving. U houdt daarbij de keuze of u uw apparatuur door ons laat beheren en onderhouden of dat u dit zelf blijft doen.”

Ons Tier III datacenter is ISO27001 gecertificeerd met ruimte voor 110 racks. Sinds de opening van het nieuwe datacenter in 2012 kennen wij geen downtijd.

Doordat e-Quest beschikt over een eigen glasvezelnetwerk is de connectiviteit binnen het datacenter uniek en onafhankelijk.

Duurzaamheid

Sinds 10 mei 2019 heeft e-Quest een aanvullende stroombron aangesloten middels 1663 zonnepanelen. Naast het duurzaam koelen van het datacenter (op adiabatische wijze), het hergebruiken van de warmte middels een warmtepomp, wordt nu jaarlijks zo’n 60% van de totale stroombehoefte gerealiseerd door de zonnepanelen. De totale jaaropwekking bedraagt 475.000kWh hetgeen gelijk staat aan het gemiddeld verbruik van 192 gezinnen. De opwekking wordt rechtstreek getransporteerd naar het datacenter van e-Quest.

Het veld dat hiervoor beschikbaar is gesteld betreft een oude vuilstortplaats. Het veld is voorzien van groene omheining en de panelen zijn geplaatst op schouderhoogte. Hierdoor is het veld bij een volgroeide omheining ook niet meer zichtbaar vanaf de weg.

De keuze voor zonnepanelen sluit naadloos aan op de strategische koers van e-Quest waarin duurzaamheid een belangrijk speerpunt is. De koers wordt verder vormgegeven door te werken aan een volledig elektrisch wagenpark, het scheiden van afvalstromen alsmede het nagenoeg papierloos werken. De duurzaamheidsgedachte zit in het DNA van e-Quest en alle medewerkers dragen met plezier bij aan deze koers.

Wat is een datacenter?

In dit digitale tijdperk is het niet meer weg te denken, maar toch weten veel mensen niet zo goed wat een datacenter nou precies is. Een datacenter is een ruimte waarin servers en andere ICT-apparatuur worden ondergebracht. Onder ICT-apparatuur vallen bijvoorbeeld computersystemen, opslagsystemen en systemen voor connectiviteit.

Kleine bedrijven die niet veel dataopslag nodig hebben kunnen ervoor kiezen om hun servers intern te plaatsen. Echter wanneer een bedrijf groeit zal er meer data gegenereerd en opgeslagen moeten worden. Hiermee groeit dus ook de behoefte aan opslagruimte voor de servers. Veel bedrijven hebben hier de ruimte niet voor en beschikken daarnaast niet over de juiste faciliteiten om de risico’s op uitval te beperken. De servers onderbrengen in een datacenter biedt dan de ideale uitkomst.

Voorzieningen van ons datacenter

Het datacenter van e-Quest is energiezuinig en uitstekend uitgerust. Vanwege de aanwezigheid van bedrijfskritische apparatuur mag er natuurlijk niets mis gaan. Bovendien moet alles optimaal en snel werken.

Daarom hebben wij in ons Tier III gecertificeerde datacenter een hele reeks van maatregelen getroffen die de betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid garanderen. Ons datacenter heeft de volgende voorzieningen:

  • Adiabatische koeling waarmee op “groene wijze” het volledige datacenter 24/7 tussen de 23 en 24 graden Celsius gekoeld wordt.
  • Snelle netwerkverbindingen die grote hoeveelheden dataverkeer aankunnen.
  • Redundante noodstroomvoeding die garandeert dat de servers, ook bij stroomstoring, bereikbaar blijven.
  • Redundante (dubbele) uitvoering van alles zodat bij uitval een ander onderdeel het overneemt.
  • Een speciaal brandblussysteem dat geschikt is voor een omgeving vol elektronica.

Verder is ons datacenter voorzien van ons eigen glasvezelnetwerk, waarmee we een razendsnelle en betrouwbare gegevensoverdracht kunnen garanderen. U kunt uw ICT-infrastructuur dus met een gerust hart bij ons onderbrengen.

Voordelen data onderbrengen in een datacenter

Naast het feit dat het uw bedrijf ruimte bespaard, heeft het onderbrengen van uw data in ons datacenter nog een aantal voordelen. Wij lichten ze hieronder toe.

Klimaatbeheersing

Wanneer servers actief zijn produceren ze veel warmte. Om te voorkomen dat de ICT-appratuur oververhit raakt is het belangrijk om de omgeving goed koel te houden. Echter kost het koel houden van de ruimte veel stroom, wat erg duur kan zijn.

Daarom kiezen bedrijven er vaak voor om ICT-apparatuur onder te brengen in een extern datacenter. In ons datacenter wordt door middel van klimaatbeheersing de temperatuur constant gehouden, zodat uw servers in optimale toestand blijven. Bovendien voorkomt u hiermee een hoge energierekening.

Laag risico

Bij belangrijke bedrijfskritische ICT-apparatuur mag er natuurlijk niks mis gaan. Ons datacenter wordt continu gemonitord, waardoor we er snel bij zijn om storingen op te lossen. Daarnaast is uw data veilig in ons datacenter. De omgeving is brandveilig, de serverkasten staan achter slot en grendel en er is continue cameratoezicht.

Schaalbaarheid

De hoeveelheid data die u opslaat in een datacenter is schaalbaar. Serverkasten op eigen locatie van uw bedrijf kunnen moeilijk worden uitgebreid en zijn vaak beperkt in ruimte. In ons datacentrum daarentegen kunt u makkelijk meer of minder datacentrumruimte opnemen.

Uw data onderbrengen in ons datacenter

Komt u ruimte te kort op eigen locatie voor uw ICT-apparatuur? Of loopt het koelen van uw servers hoog op in de kosten? Dan biedt het verhuizen van uw data naar ons datacenter de uitkomst. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie? Neem contact met ons op via het contactformulier hiernaast of bel 0492-392626 en wij geven u een deskundig advies op maat.

 

COLOCATION

MAILFILTER

ONLINE BACKUP

Bent u geïnteresseerd?
Neem hier contact met ons op!

Please let us know your name.

Een geldig e-mail adres a.u.b.

Invalid Input

Please let us know your message.

Invalid Input

Logo e-Quest
  • Schootense dreef 26

  • 5708 HZ Helmond

  • 0492-392626 ͏͏
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.