Uw IT op ons glasvezelnetwerk

e-Quest beschikt over een eigen zakelijk glasvezelnetwerk van ruim 700 kilkometer op nagenoeg alle bedrijventerreinen van de Peelgemeenten en tussen onze eigen datacenters in Helmond en Veghel.

We hebben connectiviteit via eigen apparatuur naar belangrijke knooppunten in Amsterdam, Eindhoven en Hilversum. Met ons glasvezelnetwerk heeft u geen afhankelijkheid van derden met onze dienstverlening.

Hoe werkt glasvezel?

Vroeger had een onderneming voor iedere dienst een aparte verbinding. Bijvoorbeeld diverse koperdraden voor de telefoon, een internetaansluiting en coaxkabels voor beeld- en geluidsignalen. Met de komst van glasvezel zijn al deze aansluitingen verbeterd en versimpeld.

Eén glasvezelaansluiting is voldoende voor meerdere toepassingen tegelijk. Van telefoon, internet en alarm tot de beveiligingscamera’s en radio- en televisiesignalen. Dat betekent niet alleen een enorme kostenreductie, ook is glasvezel vele malen sneller dan de oude verbindingen met koperdraad of coaxkabel.

De voordelen van glasvezel

Glasvezel is het netwerk van de toekomst: het is stabiel en zorgt voor een razendsnelle verbinding. De belangrijkste voordelen van zakelijk glasvezel zijn:

  • Lagere materiaal kosten
  • Zeer stabiele verbinding
  • Glasvezel is ongevoelig voor elektromagnetische storingen
  • Zeer hoge datatransmissie snelheden
  • Duurzamer dan koperverbindingen

Glasvezel mogelijkheden e-Quest

e-Quest biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van glasvezel voor bedrijven. Hieronder noemen we de meest voorkomende opties:

Internet via glasvezel

Een stabiele en snelle internetverbinding is voor elk bedrijf van essentieel belang. Het is dus ook vanzelfsprekend dat het internet 24/7 gewoon moet werken. e-Quest heeft haar eigen glasvezelnetwerk opgesteld, dat continu gemonitord wordt. Ons internet biedt snelheidsmogelijkheden van 20 MB tot 1 GB verbindingen.

Vastrecht glasvezel

Wanneer u kiest voor de dienst vastrecht sluit u uw organisatie aan op het glasvezelnetwerk van e-Quest. Hiermee heeft u niet alleen een snelle internetverbinding maar ook telefonie, camerabeveiliging, alarm enzovoort. Tegenwoordig kan er ontzettend veel aangesloten worden op het glasvezelnetwerk.

Darkfiber glasvezel

Het is bij e-Quest ook mogelijk om een darkfiber verbinding aan te leggen. Er wordt dan tussen twee locaties van een bedrijf een glasvezelverbinding aangelegd. Omdat dit glasvezel niet direct is verbonden met een netwerkbeheerder is dit een onbelichte verbinding, vandaar de term darkfiber. Het glasvezel zal belicht moeten worden door de contractant zelf, waarbij wij uiteraard advies en ondersteuning kunnen bieden bij het selecteren van juiste apparatuur.

Point-to-point glasvezel

Point-to-point glasvezel is handig voor instanties die meerdere vestigingen of partners hebben waarmee zij verbonden willen worden. Zo is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld telefooncentrales of server omgevingen te centreren vanuit één locatie en zo verschillende vestigingen te laten functioneren als één locatie.

Wholesale voor partners

Naast glasvezel voor bedrijven biedt e-Quest ook de mogelijkheid voor partners om te koppelen met ons glasvezelnetwerk. Koppelen met ons netwerk kan op twee manieren, namelijk een interconnect binnen het leveringsgebied van e-Quest op een vastrecht aansluiting of een interconnect buiten het leveringsgebied van e-Quest middels een POP locatie.

Sluit aan op ons glasvezelnetwerk

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van zakelijk glasvezel voor uw bedrijf? Neem dan direct contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. U kunt ons bereiken via 0492-392626 of vul het contactformulier hiernaast in en wij helpen u graag verder.

Bent u geïnteresseerd?
Neem hier contact met ons op!

Please let us know your name.

Een geldig e-mail adres a.u.b.

Invalid Input

Please let us know your message.

Invalid Input

Internet

darkfiber

Point-to-point

vastrecht

Wholesale

Logo e-Quest
  • Schootense dreef 26

  • 5708 HZ Helmond

  • 0492-392626 ͏͏
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.