Voorop in duurzaamheid

Niet alleen willen we ervoor zorgen dat u altijd online bent, ook de volgende generaties moeten alle kansen krijgen. Daarom is het duurzaam neerzetten van het datacenter voor ons een absoluut speerpunt.

Duurzaamheid datacenter e-Quest

In de huidige maatschappij wordt meer en meer gebruik gemaakt van dataverkeer. Dat is natuurlijk niet alleen op particulier gebied maar vooral ook in het bedrijfsleven. Het creëren, het delen en het opslaan van deze data wordt geregeld via servers. Deze servers staan in veel gevallen al opgeslagen in daarvoor speciaal ontwikkelde datacenters.

Deze datastromen vergen veel energie. Deze energie is kostbaar, niet alleen in letterlijke zin maar ook zeker met het oog op het klimaat. We zijn dus bij e-Quest continu aan het onderzoeken op welke manier we de meeste positieve impact kunnen maken op het gebied van duurzaamheid en tegelijkertijd de continuiteit van het netwerk kunnen verzekeren.

Daarnaast is duurzaam ondernemen ook binnen e-Quest een groot en belangrijk thema. We zijn dan ook continu bezig om te kijken hoe ook wij als mens een steentje bij kunnen dragen aan het milieu en het klimaat. Neem bijvoorbeeld het stimuleren van collega's om afval te scheiden, met de fiets naar het werk te gaan of zo min mogelijk documenten te printen.

Samen, de bedrijfsvoering als ook de medewerkers, willen we gaan voor een duurzame toekomst waarin we al het moois om ons heen door kunnen geven aan een volgende generatie.

Duurzaam ondernemen in en rondom het datacenter

Het datacenter van e-Quest is energiezuinig en uitstekend uitgerust. Vanwege de aanwezigheid van bedrijf kritische apparatuur mag er natuurlijk niets mis gaan. Bovendien moet alles optimaal en snel werken.

Dezelfde verantwoordelijkheid die we hebben voor het onderbrengen van uw data hebben we ook voor het duurzaam uitvoeren van onze diensten. Dit willen we continu verbeteren en daarom zijn we ook dagdagelijks bezig met het investeren en implementeren van nieuwe duurzame verbeteringen.

Hieronder vindt u een selectie aan initiatieven die we uitvoeren om ons duurzaam ondernemend karakter kracht bij te zetten.

Zonnepanelenpark

Sinds 2019 heeft e-Quest een aanvullende stroombron aangesloten middels 1663 zonnepanelen. Jaarlijks wordt zo 60% van onze stroombehoefte in Helmond gerealiseerd.

Het veld dat hiervoor beschikbaar is gesteld is een oude vuilstortplaats. Het veld is voorzien van groene omheining en de panelen zijn geplaatst op schouderhoogte. Zo is er straks niets meer te zien van de zonnepanelen als de begroeiing hoog genoeg is.

Adiabatische koeling

Adiabatische koeling is gebasseerd op de verdamping van water. Dit werkt energiezuinig: voor 10.000 m³ per uur gekoelde lucht is slechts 1 kW elektrisch vermogen nodig. Hiermee wordt op “groene wijze” het volledige datacenter 24/7 tussen de 23 en 24 graden Celsius gekoeld. Daarnaast maken we gebruik van leidingwater waardoor er geen koudemiddel gebruikt hoeft te worden. In het datacenter in Veghel maken we grebruik van conventionele koeling.

Elektrisch wagenpark

Het wagenpark van e-Quest bestaat uit een aantal volledig elektrische voertuigen. Daarnaast wordt ook elektrisch rijden gestimuleerd onder collega's die aanspraak maken op een leaseauto.
Mobiliteit tussen het datacenter en ons servicekantoor wordt gestimuleerd om per dienstfiets of lopend te doen!

Afvalstromen scheiden

Een kleine moeite met groot plezier. Het enige wat nodig is om afvalstromen te scheiden is een plek waar je deze verschillende oplossingen aanbiedt. Daarom staan er op alle vestigingen van e-Quest verschillende afvalbakken voor papier, plastic en restafval. Hierdoor komt het duurzame karakter van e-Quest ook tot uiting op de werkvloer.

Papierloos werken

Door verschillende bedrijfsprocessen en documenten digitaal in kaart te hebben gebracht en veilige online omgevingen opgezet te hebben merken we dat het gebruik van papier steeds minder wordt. Ook wat betreft verschillende diensten in en rond het datacenter. Een simpele maar noodzakelijke bijdrage aan het beleid om duurzaam te ondernemen.

Vitaliteit

Onderdeel van verduurzaming is het stimuleren van de vitaliteit onder collega's. Met verschillende challenges, evenementen en wandelingen tijdens de pauze wordt een ritme van zitten achter de computer onderbroken. Daarnaast zijn bijna alle bureau's van e-Quest uitgerust met de mogelijkheid om als sta-bureau gebruikt te worden.

Ook interesse in onze datacenterdiensten?

Laat uw gegevens achter en we nemen graag contact met u op!

Logo e-Quest
  • Schootense dreef 26

  • 5708 HZ Helmond

  • 0492-392626 ͏͏
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.