Uw IT altijd online

Al sinds 2012 is het datacenter in Helmond elke dag bezig om die belofte waar te maken. Door telkens te innoveren en nieuwe voorzieningen te treffen blijven we dat ook doen! Hoe zwaar de omstandigheden soms ook zijn.

e-Quest datacenter Helmond

In ruim 20 jaar tijd is e-Quest uitgegroeid tot een professionele partij op het gebied van IT automatisering, glasvezel- en datacenterdiensten. Door de combinatie van deze diensten zijn we onafhankelijk van derden. Daarmee zijn we uniek in de regio en daar zijn we best trots op!

In 2006 nemen we een datacenter over en in datzelfde jaar, door de aanhoudende vraag naar ruimte in het datacenter, verhuizen we naar een groter pand. Naast de groeiende vraag in IT dienstverlening wordt ook internet steeds belangrijker. Vooral in de zakelijke markt een flinke uitdaging omdat de snelle internetverbindingen nog geen gemeen goed zijn en vooral zeer kostbaar. Daarom besluiten we in 2007 om het zelf te gaan doen. We leggen zelfstandige glasvezelnetwerken op alle industrieterreinen van Helmond. In de jaren daarna volgen ook de Peelgemeenten.

Doordat we een snelle verbinding hebben gemaakt via het glasvezelnetwerk is de vraag naar datacenterdiensten groter dan we aankunnen in het pand. Daarom realiseren we in 2012 een nieuw pand met een tweede datacenter als primaire functie. Deze extra capaciteit maakt het mede mogelijk om onze dienstverlening uit te breiden met een eigen cloudoplossing. Altijd en overal toegang op je veilig opgeslagen data op onze of op je eigen servers, waar en wanneer je maar wilt. Dat maakt onze dienstverlening compleet.

Duurzaamheid datacenter

Om ons speerpunt duurzaamheid kracht bij te zetten leggen we een zonnepark aan op een stuk onbruikbare grond om de hoek bij het datacenter. Deze voorziet voor ongeveer 60% in onze stroombehoefte. Ook hebben we een duurzaam koelsysteem voor ons datacenter en gebruiken we de restwarmte om ons kantoorgedeelte te verwarmen.

De elektrische auto's in ons wagenpark, welke mede geladen wordt door de zonnepanelen op het veld, brengt ons duurzaam en verantwoord naar de klant.

Voorzieningen in datacenter e-Quest

Het datacenter van e-Quest is energiezuinig en uitstekend uitgerust. Vanwege de aanwezigheid van bedrijf kritische apparatuur mag er natuurlijk niets mis gaan. Bovendien moet alles optimaal en snel werken.

Daarom hebben wij in ons Tier III gecertificeerde datacenter een hele reeks van maatregelen getroffen die de betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid garanderen. Ons datacenter heeft onder anderen de volgende voorzieningen:

Adiabatische koeling

Adiabatische koeling waarmee op “groene wijze” het volledige datacenter 24/7 tussen de 23 en 24 graden Celsius gekoeld wordt.

Snelle netwerkverbindingen

Wij zorgen met ons eigen glasvezelnetwerk voor super snelle verbindingen (Internet, eLAN/P2P etc.)

Redundante noodstroomvoeding

Redundante noodstroomvoeding die garandeert dat de servers, ook bij stroomstoring, bereikbaar blijven.

Modern brandblussysteem

Een speciaal brandblussysteem dat geschikt is voor een omgeving vol elektronica.

Nood waterpompsysteem

Krachtige waterpompen die in geval van noodweer voorkomen dat er water bij het datacenter komt.

Eigen glasvezelnetwerk

Aansluiting op een eigen glasvezelnetwerk waarmee razendsnelle en betrouwbare gegevensoverdracht gegarandeerd kan worden. Directe verbindingen tussen het datacenter en uw bedrijf, dark fiber en point 2 point.

Luchtzuiveringssystemen

Meerdere krachtige filters die er voor zorgen dat frisse lucht de ruimtes in kan maar stof niet.

Blusinstallaties

In geval van brand wordt de ruimte binnen enkele seconden zuurstofarm gemaakt zodat het vuur zich niet meer kan verspreiden.

Security voorzieningen

24/7 zichtbare en onzichtbare beveiliging in en om het datacenter.

Ook interesse in onze datacenterdiensten?

Laat uw gegevens achter en we nemen graag contact met u op!

Logo e-Quest
  • Schootense dreef 26

  • 5708 HZ Helmond

  • 0492-392626 ͏͏
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.