Uw IT altijd online

Vanaf begin 2022 is het datacenter in Veghel operationeel. Met alle kennis die we de afgelopen jaren hebben opgedaan in ons datacenter in Helmond hebben we nu een splinternieuw datacenter gebouwd dat klaar is voor de vraag naar datacenterdiensten in de komende jaren!

e-Quest datacenter Veghel

In ruim 20 jaar tijd is e-Quest uitgegroeid tot een professionele partij op het gebied van IT automatisering, glasvezel- en datacenterdiensten. Door de combinatie van deze diensten zijn we onafhankelijk van derden. Daarmee zijn we uniek in de regio en daar zijn we best trots op!

In 2006 nemen we een datacenter over in Helmond en in datzelfde jaar, door de aanhoudende vraag naar ruimte in het datacenter, verhuizen we naar een groter pand. Naast de groeiende vraag in IT dienstverlening wordt ook internet steeds belangrijker. Vooral in de zakelijke markt een flinke uitdaging omdat de snelle internetverbindingen nog geen gemeen goed zijn en vooral zeer kostbaar. Daarom besluiten we in 2007 om het zelf te gaan doen. We leggen zelfstandige glasvezelnetwerken op alle industrieterreinen van Helmond. In de jaren daarna volgen ook de Peelgemeenten.

Doordat we een snelle verbinding hebben gemaakt via het glasvezelnetwerk is de vraag naar datacenterdiensten groter dan we aankunnen in het pand. Daarom realiseren we in 2012 een nieuw pand met een tweede datacenter als primaire functie. Deze extra capaciteit maakt het mede mogelijk om onze dienstverlening uit te breiden met een eigen cloudoplossing. Altijd en overal toegang op je veilig opgeslagen data op onze of op je eigen servers, waar en wanneer je maar wilt. Dat maakt onze dienstverlening compleet.

In 2020 stappen we in een nieuwe regio. We openen onze deuren in Veghel om klanten in en om de regio Meierijstad te kunnen gaan bedienen. Ook hier merken we dat de vraag naar een modern datacenter steeds groter wordt. Omdat we de expertise van het beheer van een datacenter al in huis hebben besluiten we om deze vraag te beantwoorden en een splinternieuw datacenter te bouwen met ruime kantoorfaciliteiten. We willen namelijk goed voorbereid zijn op de komst van extra vraag naar onze IT diensten. Als we iets hebben geleerd tijdens de afgelopen 20 jaar is dat je ruim op tijd moet investeren in de aankomende vraag.

Inmiddels zijn we dus al meer dan 2 jaar actief betrokken bij het bedrijfsleven en de samenleving in Veghel en de regio Meierijstad. We lopen graag voorop als het gaat om het waarborgen van de activiteit in de regio voor nu en in de toekomst. We nemen dan ook graag onze verantwoordelijkheid op het gebied projecten binnen de verschillende onderwijsinstellingen die de regio rijk is. Daarnaast proberen we ook ons steentje bij te dragen aan de vitaliteit van de regio in het ondersteunen van verschillende sport en ondernemersverenigingen.

Die betrokkenheid komt ook terug in de benaming en de aankleding van het kantoor. Zo hebben we een zaal volledig gewijd aan de Noordkade en brengen we een ode aan de natuurlijke verbinding van Veghel en Helmond, het Kanaal, welke ook symbool staat voor de verbinding van onze nieuwe twin datacenter oplossing.

Benieuwd of het onderbrengen van uw servers in ons datacenter iets is voor uw bedrijf? Neem dan hierboven contact met ons op zodat we u advies op maat kunnen geven.

Voorzieningen in datacenter e-Quest

Het datacenter van e-Quest in Veghel is energiezuinig en uitstekend uitgerust. Vanwege de aanwezigheid van bedrijf kritische apparatuur mag er natuurlijk niets mis gaan. Bovendien moet alles optimaal en snel werken.

Daarom hebben wij in ons Tier III gecertificeerde datacenter een hele reeks van maatregelen getroffen die de betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid garanderen. Ons datacenter heeft onder anderen de volgende voorzieningen:

Conventionele koeling

Bij conventionele koeling wordt gebruik gemaakt van het natuurkundige principe dat voor het verdampen van een vloeistof warmte nodig is. Voor het condenseren van een gas tot een vloeistof moet warmte worden afgevoerd. De koeling ontstaat door het verdampen van een vloeibaar koudemiddel in een koeler.

Snelle netwerkverbindingen

Wij zorgen met ons eigen glasvezelnetwerk voor super snelle verbindingen (Internet, eLAN/P2P etc.)

Redundante noodstroomvoeding

Redundante noodstroomvoeding die garandeert dat de servers, ook bij stroomstoring van de reguliere toevoer, bereikbaar blijven.

Modern brandblussysteem

Een speciaal brandblussysteem dat geschikt is voor een omgeving vol elektronica.

Nood waterpompsysteem

krachtige waterpompen en een speciaal ontworpen dak zodat regenwater nooit het datacenter in kan stromen.

Eigen glasvezelnetwerk

Aansluiting op een eigen glasvezelnetwerk* waarmee razendsnelle en betrouwbare gegevensoverdracht gegarandeerd kan worden. Binnen ons servicegebied kunnen we een verbinding maken direct vanuit het datacenter naar uw bedrijf. Ook dark fiber en point 2 point is mogelijk.

*1 pad in Veghel wordt gehuurd

Luchtzuivering systemen

Meerdere krachtige filters die er voor zorgen dat frisse lucht de ruimtes in kan maar stof niet.

Blusinstallaties

In geval van brand wordt de ruimte binnen enkele seconden zuurstofarm gemaakt zodat het vuur zich niet meer kan verspreiden.

Security voorzieningen

24/7 zichtbare en onzichtbare beveiliging in en om het datacenter.

Ook interesse in onze datacenterdiensten?

Laat uw gegevens achter en we nemen graag contact met u op!

Lees hier alles over de voordelen en duurzaamheidsmaatregelen van onze datacenters

Logo e-Quest
  • Schootense dreef 26

  • 5708 HZ Helmond

  • 0492-392626 ͏͏
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.