Uw IT altijd online

Binnen e-Quest nemen we dit erg serieus. We bouwen er zelfs een tweede datacenter voor om zo ook te kunnen voldoen aan de behoefte van een twin datacenter.

Twin datacenter oplossing van e-Quest

Met de realisatie van het datacenter in Veghel begin april 2022 en het reeds bestaande datacenter in Helmond, kunnen we nu ook een twin datacenter oplossing aanbieden aan onze klanten.

Een twin datacenter oplossing is van toepassing wanneer u als klant er voor kiest om uw IT infrastructuur te spreiden over 2 datacenters. Hierbij zorgt e-Quest voor een soortgelijke fysieke omgeving en voorzieningen. De primaire en secundaire omgeving in het datacenter worden aan elkaar gespiegeld. De verbinding die we leggen tussen de datacenters is op basis van glasvezel wat we in eigen beheer hebben.

Doordat de datacenters individueel uitgerust zijn met de beste voorzieningen én de mogelijkheid bestaat om uw data op beide locaties te beheren, zijn de risico's op uitval nog verder te reduceren. Zo blijven bedrijf kritische processen altijd online en is uw bedrijf ten alle tijden operationeel.

Voordelen van een twin datacenter oplossing

binnen een twin datacenter oplossing wordt de primaire omgeving in een datacenter gespiegeld naar een secundaire omgeving in een ander datacenter. Het doel hiervan is om de beschikbaarheid van de server te maximaliseren en dataschade door uitval te voorkomen. Een twin datacenter oplossing draagt er aan bij dat de IT infrastructuur nog beter is voorbereid in het geval van een noodsituatie of downtime bij één van de datacenters.

We hebben hieronder een aantal voordelen van het kiezen voor een twin datacenter oplossing op een rijtje gezet:

Gespreide housing

De servers worden gehuisvest in 2 verschillende datacenters. Hierbij wordt het risico op uitval van de servers tot het minimale gereduceerd omdat bij uitval de servers in het andere datacenter de bedrijfsprocessen kunnen overnemen.

Minimale downtime

In het geval dat de primaire server in een noodsituatie uitvalt, zal de secundaire server in het back-up datacenter aanslaan. Dit proces gaat super snel waardoor de downtime tot een minimum wordt beperkt.

Zeer lage latency

Latency is de vertraging tussen een actie en een reactie. Des te lager de latency, des te sneller een bepaalde actie is uitgevoerd. Door onze eigen snelle glasvezelverbindingen met het datacenter kunnen we zo een heel lage latency realiseren.

Synchrone replicatie

Wanneer u aanspraak moet maken op een secundaire server, dan moet daar natuurlijk wel de meest recente data van de bedrijfsprocessen op staan. Door synchrone replicatie wordt er om de zoveel tijd een back up gemaakt van de servers en verstuurd naar de secundaire server. Zo is ook die server helemaal up-to-date in geval deze actief ingezet moet worden.

Super laagdrempelig

Ondanks dat de datacenters op een geografisch veilige afstand ten opzichte van elkaar geplaatst zijn, is het nog steeds geen enkel probleem om de datacenters beiden te blijven bezoeken. U hoeft niet het hele land door te rijden om bijvoorbeeld eens een extra server te plaatsen (al helpen wij u daar ook graag bij). Zo is uw bedrijf kritsche data altijd dichtbij u maar met de voordelen en gemakken van een hypermodern datacenter.

Eén aanspreekpunt voor 2 locaties

Met een uitgebreid team van specialisten monitoren we 24/7 onze datacenters. Het Network Operation Center (NOC) zorgt niet alleen voor de monitoring, maar kan ook het beheer van uw servers voor z'n rekening nemen. Het NOC heeft zowel de leiding over het datacenter in Helmond als in Veghel. Mocht u dus gebruik maken van een twin datacenter oplossing, dan heeft u altijd één aanspreekpunt voor 2 locaties. Dat is wel zo fijn in het geval er snel geschakeld moet worden!

Datacenter Veghel

Vanaf begin 2022 heeft e-Quest naast het datacenter in Helmond ook een eigen datacenter in Veghel tot haar beschikking. De wens om onze diensten dicht bij de klanten te kunnen aanbieden en de vraag vanuit de klanten om de servers dichtbij te huisvesten sluit hierbij naadloos op elkaar aan.

Het spiksplinternieuwe datacenter bestaat uit twee ruime zalen waarin in totaal ruimte is voor ongeveer 120 patchkasten, een ruime ontvangsthal met werkplekken en een grote kantoorruimte waar e-Quest IT Veghel is gevestigd.

Ook dit datacenter wordt 24/7 gemonitord door het e-Quest Network Operation Center (NOC).

Het klimaat binnen dit datacenter wordt optimaal gereguleerd via de meest geavanceerde apparatuur. Met een netwerk van pompen, koppelingen en verschillende koelunits is het datacenter voorbereid op extreme weersomstandigheden.

Datacenter Helmond

In 2012 opende e-Quest het vooruitstrevende datacenter in Helmond. Dit datacenter huisvest ruim 110 patchkasten. Hoewel alle kasten goed beveiligd zijn bestaat er de extra mogelijkheid om ruimtes te huren in een extra beveiligde "cage". In dat geval wordt de afgesloten patchkast beheert in een afgesloten kooi.

Wellicht is een goede vermelding ook dat directe koppeling tussen DC en bedrijf te maken is als de klant in ons verzorgings gebied is gehuisvestigd, darkfiber, point 2 point behoren tot de mogelijkheden.

Om een constante optimale temperatuur te genereren voor de apparatuur in het datacenter is een goede goede klimaatbeheersing nodig. Dit betekent dat de binnentemperatuur continu aangepast moet worden aan de opwarming of afkoeling van de buitentemperatuur. De apparatuur voor klimaatregeling en het filteren van stof zijn van de hoogste kwaliteit zodat we de ideale omstandigheden kunnen creeëren in het datacenter. Daardoor heeft uw apperatuur minder te lijden van temperatuurschommelingen. Dit is een ontzettend groot voordeel ten opzichte van servers die op bedrijfslocaties worden opgeslagen.

De energietoevoer van het datacenter gaat middels een zonnepanelen veld gelegen langs het datacenter. Deze zonnepanelen zijn geplaatst op een stuk onbruikbare grond en wordt gecamoufleerd door een groene omheining. De elektriciteit en de warmte die niet gebruikt wordt door het datacenter en het kantoor wordt teruggegeven aan het energienet.

Ook interesse in onze datacenterdiensten?

Laat uw gegevens achter en we nemen graag contact met u op!

Logo e-Quest
  • Schootense dreef 26

  • 5708 HZ Helmond

  • 0492-392626 ͏͏
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.