Glasvezel zakelijk

Vroeger had een onderneming voor iedere dienst een aparte verbinding. Bijvoorbeeld diverse koperdraden voor de telefoon en de internetaansluiting en coax voor beeld- en geluidsignalen. Met de komst van glasvezel zakelijk is dat allemaal veranderd.

Eén glasvezelaansluiting is voldoende voor allerlei aansluitingen tegelijk. Van telefoon, internet en alarm tot de beveiligingscamera’s en radio- en televisiesignalen. Dat betekent niet alleen een enorme kostenreductie. Zakelijk glasvezel is ook vele malen sneller dan de oude verbindingen met koperdraad of coaxkabel. Daardoor is er ruimte voor allerlei nieuwe diensten, allemaal op dezelfde glasvezelkabel.

De glasvezelkabel technisch gezien

Glasvezelkabel of kortweg fiber is een kabel waarin digitale signalen worden overgedragen door lichtflitsjes. Die lichtflitsjes komen van laserlicht dat op zeer hoge snelheid in- en uitgeschakeld wordt. Op die manier wordt informatie gedigitaliseerd. Het is vergelijkbaar met ouderwetse morse-signalen, maar dan op een extreem hoge snelheid.

Fiber heeft een kern van flinterdunne glasvezels. Die transporteren het licht en dat gaat razendsnel. De belangrijkste eigenschappen van een glasvezelkabel zijn de grote bandbreedte en grote afstand waarover het licht zich zonder snelheidsverlies kan verplaatsen.

Daarnaast is een netwerk van glasvezel niet gevoelig voor corrosie en blikseminslag en daardoor goed bestand tegen invloeden van buitenaf. Ook dat is een voordeel ten opzichte van netwerken die uit koper- of coaxverbindingen bestaan.

Zakelijk glasvezel  is dan ook zeer geschikt voor een snelle, uiterst betrouwbare verbinding voor al uw dataverkeer.

Zakelijk glasvezel van e-Quest

Wij weten bij e-Quest maar al te goed hoe afhankelijk onze klanten van de verbinding zijn. Die verbinding moet gewoon altijd werken. Wij hebben een eigen glasvezelnetwerk met een lengte van 600 km in de regio’s Helmond en de Peel. Van daaruit zijn er verbindingen met eigen apparatuur naar belangrijke internetknooppunten in Nederland.

Binnen ons netwerk hebben wij alle voorzieningen dubbel uitgevoerd. Die redundantie garandeert dat het netwerk niet uitvalt. Is er onverhoopt een storing in een component, dan neemt een ander onderdeel het direct over.

Voor extra zekerheid hebben wij er ook voor gezorgd dat we niet afhankelijk zijn van derden en dat de voorzieningen geografisch gescheiden zijn.

Zes specialisten houden het netwerk 24 uur per dag, 7 dagen in de week in de gaten. Bij calamiteiten kunnen we dan ook meteen in actie komen. Door op deze manier alles in eigen beheer te houden, kunnen we onze klanten optimale veiligheid en zekerheid garanderen met zakelijk glasvezel.

Neem contact op met e-Quest

Bent u op zoek naar meer informatie over glasvezel zakelijk? Onze specialisten staan voor u klaar. Bel ons op  0492 392 626 of neem contact op via het contactformulier.

Martijn de koning
Wilt u meer weten?
Neem contact op!
Please let us know your name.
Een geldig e-mail adres a.u.b.
Invalid Input
Please let us know your message.
Invalid Input

Datacenter

Colocatie, Cloud, VPS ...

Glasvezel

Internet, Darkfiber ...

Automatisering

Beheer, Support, Projecten...

Cloud

Managed cloud server

Logo e-Quest
  • Schootense dreef 26

  • 5708 HZ Helmond

  • 0492-392626 ͏͏
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.