thuiswerken, corona, ict omgeving, e-Quest, Helmond

Bescherm je digitale omgeving in Corona tijden

Het Coronavirus heeft veel impact op het bedrijfsleven. e-Quest stelt als dienstverlener alles in het werk om u daarbij te ondersteunen, en deze impact voor uw organisatie te beperken. Zodat u en uw medewerkers op een vlotte manier thuis kunnen werken.

Deze situatie maakt ook dat we veel bewuster zijn van de risico’s voor de digitale IT-omgeving en de daarin ondergebrachte bedrijfsinformatie. Uw IT-omgeving dient ook juist in deze tijden goed aan te sluiten bij uw behoefte om uw bedrijfsprocessen te faciliteren. In een korte tijd verandert er veel en stelt dit ook andere eisen aan uw infrastructuur. Waarbij het voor de bedrijfsvoering cruciaal is om op een veilig en betrouwbare manier hierop in te kunnen spelen. Zo blijft uw bedrijfsinformatie beschikbaar en kunnen uw medewerkers, waar ze zich ook bevinden, blijven werken. e-Quest kijkt hiervoor verder dan alleen een pragmatisch invulling van deze behoefte. Juist in deze situatie is het belangrijk grip te houden op uw IT-omgeving. Daarom zetten wij voor u een aantal onderwerpen uiteen waarvan wij zien dat ze op dit moment een toenemend risico vormen voor organisaties. Zo blijft uw IT-omgeving en uw bedrijfsinformatie veilig en beschikbaar, wat er ook gebeurt…

 

Flexplekken & hygiëne
Veel organisaties spelen in op het Coronavirus door extra (hygiëne) maatregelen te nemen. Coronavirus thuiswerken itomgeving e quest helmondZo wassen we bijvoorbeeld vaker de handen en zijn we veel bewuster van zowel de eigen gezondheid als die van collega’s. We zitten verder van elkaar af en bewaken de onderlinge afstand waar dat mogelijk is (social distancing). Maar de collega’s die gezamenlijk gebruik maken van flexplekken gebruiken nog steeds hetzelfde toetsenbord en muis. Juist voor deze gezamenlijke werkplekken kan het lonen om hier extra aandacht aan te geven. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld hygiënische doekjes of beperk het onderling delen van werkplekken.


Beheer & updates
Het is natuurlijk altijd al belangrijk geweest om goed beheer uit te voeren op een IT-omgeving, maar juist in deze tijden zien wij dat hier meer aandacht naar uitgaat. Het actueel en up-to-date houden van de systeem en netwerkonderdelen (waaronder ook de computers van gebruikers), en deze voorzien van de laatste security updates, is daarbij cruciaal. Het bijwerken en actueel houden van uw omgeving is standaard onderdeel van de beheersdiensten die e-Quest aanbiedt. Daarnaast wordt er tijdens beheermomenten ook met een algemene blik gekeken naar de omgeving, zodat we tijdig kunnen adviseren voor het behoud van een betrouwbare omgeving. In deze tijden kunnen wij het beheer van uw IT-omgeving ook op afstand faciliteren. e-Quest kijkt verder dan alleen uw IT-omgeving, waarbij wij ook kijken hoe de bedrijfsprocessen zo optimaal mogelijk gefaciliteerd en ondersteund kunnen worden. Frequent beheer vormt daarmee de basis voor een veilige, betrouwbare en beschikbare IT-omgeving. 


e-Quest constateert een grote toename
van ‘phishing’ e-mails die inspelen op het Coronavirus


Security Awareness
Een goed IT (security) beleid begint en eindigt bij de gebruiker zelf. Ondanks elle technologische toepassingen blijken wij mensen nog altijd de zwakke schakel te zijn. e-Quest constateert een grote toename van ‘phishing’ e-mails die inspelen op het Coronavirus. Daarbij kunnen ‘phishing’ e-mails ook nog eens desastreuze gevolgen hebben als dit gecombineerd wordt met bijvoorbeeld een cryptolocker virus. Waarbij alle bedrijfsdata digitaal versleuteld en gegijzeld wordt. Maar denk ook aan aspecten als een goed wachtwoordbeleid, het bewust omgaan met (gevoelige) informatie die mee naar huis wordt genomen en het alert zijn op afwijkende vragen of situaties die zich voor kunnen doen. Door medewerkers hierop te trainen en te voorzien van de juiste hulpmiddelen, kan dit risico grotendeels beheersbaar gemaakt worden.

coronavirus e quest helmond


Multi-factor authenticatie

Alleen een wachtwoord is niet voldoende meer om belangrijke en gevoelige informatiebronnen (van buitenaf) te beschermen. In veel gevallen is het relatief eenvoudig op te lossen middels het toepassen van multi-factor authenticatie, waarbij authenticatie met een wachtwoord aangevuld wordt met een extra bevestiging op de mobiele telefoon, een code per SMS en zelfs een ‘token’ aan de sleutelbos. Deze extra laag beveiliging is breed toe te passen op nagenoeg alle via het internet bereikbare systemen. Bijvoorbeeld in combinatie met VPN-verbindingen, Remote Desktop en intranet- of publieke websites.


Advanced firewall

De centrale firewall is het primaire ontsluitingspunt van uw digitale omgeving. Het interne bedrijfsnetwerk en haar gebruikers worden hiermee verbonden met het internet. Het is daarmee in toenemende mate, zeker nu gebruikers op grote schaal vanuit thuis werken, een zwakke schakel. Door het toepassen van slimme moderne technieken, waarbij al het internetverkeer al bij de firewall gecontroleerd wordt op ongewenste verkeersstromen (virussen/ phishing), kan dit risico worden beperkt. De firewalls van e-Quest worden om deze reden dan ook standaard ingericht door onze securityspecialisten, zodat wij uw omgeving en haar gebruiker adequaat, flexibel en betrouwbaar kunnen beschermen.

1 2 3 backup

Eenvoudig off-site Backup
Het beschermen en beschikbaar houden van bedrijfsinformatie strekt verder dan de eigen infrastructuur. Daarom is het de standaard om de ‘3-2-1 backup strategie’ aan te houden. Zodat er altijd 2 reserve kopieën voorhanden zijn, waarvan er één op een derde locatie wordt ondergebracht. Met deze strategie wordt de bedrijfsdata betrouwbaar beschermd tegen bijvoorbeeld cryptolockers, maar ook tegen calamiteiten als brand, diefstal of waterschade. Voorheen werd dit nog wel eens met een losse backup tape of een externe usb harde schijf ingeregeld, die vervolgens thuis ondergebracht werd. De onderliggende IT-omgeving wordt in toenemende mate complexer, we creëren steeds meer bedrijfsdata en plaatsen dit ook op verschillende systemen en platformen. Hierdoor worden er ook andere eisen gesteld aan een backup oplossing. e-Quest biedt daarom meerdere backup oplossingen aan. Waarbij de data betrouwbaar, veilig maar ook flexibel kan worden opgeslagen in het eigen ISO gecertificeerde datacenter van e-Quest.

cloudomgeving e quest helmond
Volledig ontzorgde IT omgeving
Als dienstverlener zetten wij ons dagelijks in om uw IT-omgeving en bedrijfsinformatie beschikbaar en betrouwbaar te houden. We kunnen daarbij flexibel inspelen op een diversiteit van platformen en technieken zoals de traditionele server op locatie maar ook moderne Cloud platformen. Waarbij wij het eigen cloud platform volledig in eigen beheer hebben. e-Quest gaat hier nog een stap verder in, waarbij wij ook de mogelijkheid bieden om uw volledig te ontzorgen. Met uw IT in de Cloud behoudt u volledig de controle en is uw belangrijke bedrijfsdata helemaal veilig. Door middel van connectiviteit heeft u overal en altijd toegang tot uw applicaties en bestanden, waar u ook bent en op ieder tijdstip wanneer u wilt, wat er ook op uw pad komt.

 

Benieuwd wat e-Quest voor uw organisatie kan betekenen? Klik hier om contact met ons op te nemen.

 

Logo e-Quest
  • Schootense dreef 26

  • 5708 HZ Helmond

  • 0492-392626 ͏͏
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.