Maatschappelijk
Verantwoord
Ondernemen

Hikmet

Van januari tot april 2017 heeft Hikmet stage bij e-Quest gelopen. Hikmet heeft nadat hij zijn ICT opleiding aan het ROC met goed gevolg heeft afgerond, altijd getracht in een werkomgeving terecht te komen. Vanwege zijn handicap is Hikmet fysiek beperkt waardoor hij een drempel ervaart in de toetreding tot de arbeidsmarkt.
Vanuit het UWV is e-Quest de vraag gesteld of wij een stage periode zouden kunnen verzorgen voor een periode van drie maanden.

Na de kennismaking met Hikmet was e-Quest direct enthousiast over de gedrevenheid van Hikmet en zijn wil om te werken.
e-Quest kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde periode van drie maanden waarin Hikmet met een aanstekelijk enthousiasme taken op zich nam die hij met goed gevolg heeft afgerond.
Wij vertrouwen erop dat ook andere organisaties een geweldige persoonlijkheid als Hikmet de kans geven om werkervaring op te doen.
Van januari tot juni heb ik stage gelopen bij e-Quest! Vanaf de eerste dag was er een klik tussen mij en mijn inmiddels oud-collega’s. Ik ben mezelf echt heel snel een van hen gaan voelen, het voelde ook snel als een “thuis”. Het is een open en zeer toegankelijk bedrijf, het zijn stuk voor stuk mensen waarmee je goed kunt samenwerken. Ze zijn erg behulpzaam, en een heel warm team! De passie voor hun vak spat er vanaf! Voor mij was het een prachtperiode waarin ik naar het zeggen van mijn oud-collega’s veel heb gedaan. Ik heb samen met mijn vrienden bij e-Quest die afgelopen 3 maanden heel erg veel plezier gehad, en wat hebben we veel gelachen! Het was elke dag een feest op de werkvloer! De tijd bij e-Quest kan mij in ieder geval niet meer worden afgenomen!

Hikmet

Helmond Stagestad

Helmond Stagestad is een podium waar het bedrijfsleven én de studenten zich kunnen presenteren. Helmond Stagestad richt zich ook op de onderwijs- en kennisinstellingen. Hun enorme kennis en kunde is inzetbaar voor tal van vragen waarmee bedrijven worstelen.
Op alle niveaus. Helmond Stagestad is een routewijzer voor die instellingen en bedrijven. Het doel is duidelijk: elkaar beter vinden en meer samenwerken.
Ook dit jaar worden weer Helmond Stagestad-oriëntatiedagen georganiseerd.

Net als in de drie voorgaande edities nemen het Dr. Knippenberg College en het Carolus Borromeus College deel met hun leerlingen uit de derde klassen van het VMBO-T. De ruim tweehonderd leerlingen worden verdeeld in groepjes die in vier dagen tijd diverse bedrijven in Helmond en Deurne bezoeken om zich verder te oriënteren op het bedrijfsleven. Helmond Stagestad -een initiatief van onder meer OMO Scholengemeengroep Helmond en werkbedrijf Senzer- richt zich op het bijeenbrengen van studenten, bedrijfsleven en kennisinstellingen in de regio Helmond/Peelland. (www.helmondstagestad.nl)

6 april 2017
Deze ochtend hebben wij voor de 2e keer, met het oog op de week van Helmond Stagestad, leerlingen mogen verwelkomen bij e-Quest. Na de rondleiding in het “groene” datacenter konden de leerlingen interactief deelnemen aan diverse presentaties van verschillende afdelingen binnen e-Quest. Hopelijk hebben zij hierdoor een beter beeld gekregen van wat er zoal gebeurt achter de schermen bij bedrijven zoals de onze.

Wij hopen van harte dat we deze talenten van de toekomst, mede door dit kijkje in de keuken, uiteindelijk de juiste keuzes kunnen maken voor hun toekomstige studierichting.

Energiezuinig servers koelen

Voorop lopen. Dat vinden we bij e-Quest in Helmond heel belangrijk. Ook als het gaat om duurzame oplossingen.
Puur economisch gezien is groen ondernemen niet altijd verantwoord: je voelt het vooral in je portemonnee en plukt er pas op de langere termijn de vruchten van. Vaak is het dus wel even wikken en wegen. Daar waar mogelijk willen wij de wereld echter een stukje beter maken en dan is zo’n investering al snel een goede zet.

"De meest energiezuinige oplossing"

ICT verschuift steeds meer van het zelf organiseren en faciliteren, naar het afnemen van functionaliteiten bij een deskundige partner. De locatie van ICT verschuift in deze trend mee en verplaatst zich van het eigen kantoor naar datacenters met de best mogelijke faciliteiten zoals noodstroomaggregaten, een gasblusinstallatie en bliksemafleiding.

Zo’n datacenter bevindt zich ook in Helmond, bij e-Quest Automatisering, die door middel van een eigen glasvezelnetwerk in alle Peelgemeenten (Breedband Helmond), haar opdrachtgevers ook toegang biedt tot dit datacenter.”
Al deze computerapparatuur dient gekoeld te worden en e-Quest heeft hiervoor een slimme, zeer duurzame oplossing ontwikkeld en gebouwd. Deze koeloplossing werkt 100% van de tijd op de buitenlucht.
Er zijn dan ook geen grote airco-systemen ‘verstopt’ om op de echt warme dagen van het jaar toch traditioneel te koelen. Nee: 100% van de tijd koelt e-Quest met buitenlucht. De manier waarop dit gedaan wordt, noemt men adiabatisch koelen en is afgekeken van bepaalde varkensboeren die dit principe al langer toepassen.

Op warme dagen wordt koud water toegevoegd aan warme lucht zodat het water verdampt en de lucht alsnog afkoelt. e-Quest heeft in dit kader een Milieukeurcertificaat voor datacenters ontvangen. Samen sterker “We sloten ons destijds vrij snel aan bij het Helmonds Energieconvenant. Voor ons een logische stap: we deden immers al veel met het terugdringen van energieverbruik. Vanuit de samenwerking komen mooie initiatieven los; wij denken graag mee. Zo realiseren we samen mooie verbeteringen. Alleen daarom juichen we het al toe als andere bedrijven zich ook aansluiten: samen zijn we sterker. Het is mooi dat groene oplossingen steeds vanzelfsprekender worden. Dat gaat in een rap tempo. Meer dan ooit is het nú tijd om aan te sluiten!” Patrique Dankers, eigenaar e-Quest

ProkkelSterrenslag

Op 12 juni 2017 heeft e-Quest met de bewoners en begeleiders van het Thomashuis te Helmond deelgenomen aan de ProkkelSterrenslag 2017.
De ProkkelSterrenslag is dé landelijke start van de Prokkelweek. Elk team bestaat uit mensen met en mensen zonder verstandelijke beperking. Het gaat om samen sportief bezig zijn en zo elkaars mogelijkheden leren kennen. Zowel de bewoners, begeleiders en de aanwezige collega's van e-Quest hebben zich geweldig vermaakt.

e-Quest bedankt het Thomashuis voor hun inzet en gezelligheid! Complimenten ook aan Suze en Cor die zich dagelijks met hart en ziel inzetten om zorg te dragen voor de bewoners van het Thomashuis te Helmond. Het was erg mooi om jullie passie voor het vak te mogen ervaren!
Fuse
  • Schootense dreef 26

  • 5708 HZ Helmond

  • 0492-392626 ͏͏
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.