Maatschappelijk
Verantwoord
Ondernemen

e-Quest voorop in duurzaamheid & MVO

Groene stroom uit ons eigen zonnepanelenveld

Sinds 10 mei 2019 heeft e-Quest een aanvullende stroombron aangesloten middels 1663 zonnepanelen. Naast het duurzaam koelen van het datacenter (op adiabatische wijze), het hergebruiken van de warmte middels een warmtepomp, wordt nu jaarlijks zo’n 60% van de totale stroombehoefte gerealiseerd door de zonnepanelen. De totale jaaropwekking bedraagt 475.000kWh hetgeen gelijk staat aan het gemiddeld verbruik van 192 gezinnen. De opwekking wordt rechtstreek getransporteerd naar het datacenter van e-Quest.

Het veld dat hiervoor beschikbaar is gesteld betreft een oude vuilstortplaats. Het veld is voorzien van groene omheining en de panelen zijn geplaatst op schouderhoogte. Hierdoor is het veld bij een volgroeide omheining ook niet meer zichtbaar vanaf de weg.

De keuze voor zonnepanelen sluit naadloos aan op de strategische koers van e-Quest waarin duurzaamheid een belangrijk speerpunt is.

De koers wordt verder vormgegeven door te werken aan een volledig elektrisch wagenpark, het scheiden van afvalstromen alsmede het nagenoeg papierloos werken. De duurzaamheidsgedachte zit in het DNA van e-Quest en alle medewerkers dragen met plezier bij aan deze koers.

Energiezuinig servers koelen

IT verschuift steeds meer van het zelf organiseren en faciliteren, naar het afnemen van functionaliteiten bij een deskundige partner. De locatie van IT verschuift in deze trend mee en verplaatst zich van het eigen kantoor naar datacenters met de best mogelijke faciliteiten zoals noodstroomaggregaten, een gasblusinstallatie en bliksemafleiding.

Zo’n datacenter bevindt zich ook in Helmond, bij e-Quest Automatisering, die door middel van een eigen glasvezelnetwerk in alle Peelgemeenten (Breedband Helmond), haar opdrachtgevers ook toegang biedt tot dit datacenter.

Al deze computerapparatuur dient gekoeld te worden en e-Quest heeft hiervoor een slimme, zeer duurzame oplossing ontwikkeld en gebouwd. Deze koeloplossing werkt 100% van de tijd op de buitenlucht.

Er zijn dan ook geen grote airco-systemen ‘verstopt’ om op de echt warme dagen van het jaar toch traditioneel te koelen. Nee: 100% van de tijd koelt e-Quest met buitenlucht. De manier waarop dit gedaan wordt, noemt men adiabatisch koelen en is afgekeken van bepaalde varkensboeren die dit principe al langer toepassen.

Op warme dagen wordt koud water toegevoegd aan warme lucht zodat het water verdampt en de lucht alsnog afkoelt. e-Quest heeft in dit kader een Milieukeurcertificaat voor datacenters ontvangen.

Samen Sterker

“We sloten ons destijds vrij snel aan bij het Helmonds Energieconvenant. Voor ons een logische stap: we deden immers al veel met het terugdringen van energieverbruik. Vanuit de samenwerking komen mooie initiatieven los; wij denken graag mee. Zo realiseren we samen mooie verbeteringen. Alleen daarom juichen we het al toe als andere bedrijven zich ook aansluiten: samen zijn we sterker. Het is mooi dat groene oplossingen steeds vanzelfsprekender worden. Dat gaat in een rap tempo. Meer dan ooit is het nú tijd om aan te sluiten!” Patrique Dankers, eigenaar e-Quest.

Helmond Stagestad

Helmond Stagestad is een podium waar het bedrijfsleven én de studenten zich kunnen presenteren. Helmond Stagestad richt zich ook op de onderwijs- en kennisinstellingen. Hun enorme kennis en kunde is inzetbaar voor tal van vragen waarmee bedrijven worstelen.
Op alle niveaus. Helmond Stagestad is een routewijzer voor die instellingen en bedrijven. Het doel is duidelijk: elkaar beter vinden en meer samenwerken.
Ook dit jaar worden weer Helmond Stagestad-oriëntatiedagen georganiseerd.

Net als in de drie voorgaande edities nemen het Dr. Knippenberg College en het Carolus Borromeus College deel met hun leerlingen uit de derde klassen van het VMBO-T. De ruim tweehonderd leerlingen worden verdeeld in groepjes die in vier dagen tijd diverse bedrijven in Helmond en Deurne bezoeken om zich verder te oriënteren op het bedrijfsleven. Helmond Stagestad -een initiatief van onder meer OMO Scholengemeengroep Helmond en werkbedrijf Senzer- richt zich op het bijeenbrengen van studenten, bedrijfsleven en kennisinstellingen in de regio Helmond/Peelland. (www.helmondstagestad.nl)

Wij hopen van harte dat we deze talenten van de toekomst, mede door dit kijkje in de keuken, uiteindelijk de juiste keuzes kunnen maken voor hun toekomstige studierichting.

e-Quest stagebedrijf

In de loop van de jaren heeft e-Quest zich opgesteld als stagebedrijf waarbij studenten de mogelijkheid krijgen om werkervaring op te doen en af te studeren. Binnen de verschillende afdelingen van e-Quest proberen we de aankomende professionals zo veel mogelijk inzichten te geven in het IT-vakgebied maar ook mee te nemen in het reilen en zeilen in een bedrijf. Op dit moment hebben we stageplekken gevuld binnen de afdeling:

• Marketing

• IT-consultancy

• Servicedesk (2x)

In samenspraak met jouw opleiding gaan we een gericht onderzoek opzetten wat aansluit bij jouw studie en de behoeftes van e-Quest. Daarnaast zullen we je gedurende jouw stage meenemen in de dagelijkse werkzaamheden binnen e-Quest en vinden we het fijn dat je ons daarin ondersteunt.

Interesse in een stageplek binnen e-Quest? Neem contact met ons op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Logo e-Quest
  • Schootense dreef 26

  • 5708 HZ Helmond

  • 0492-392626 ͏͏
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.