Skip to main content
Sven achterkant inked

Van stagiair naar vaste collega

Als je hem tegenkomt kan je eigenlijk al niet om hem heen met z’n lengte maar als je met hem in gesprek gaat raak je pas echt geboeid. Sven, een jongeman van 24 jaar die aan het begin van zijn carrière in de IT-wereld staat en heel erg goed weet wat hij wil. Zowel op werk- als op privé gebied.

Gezonde geest in een gezond lichaam
Met hobby’s als onder anderen fitnessen, lezen, mediteren, filosofie en psychologie kan je gerust zeggen dat een deel daarvan niet overeenkomt met het stereotype van een IT’er. Tel daarbij de ambitie om binnenkort te starten met danslessen bij op en de verbazing slaat al helemaal toe. Desondanks is er allemaal erg goed over nagedacht. Zowel lichamelijk als fysiek wil Sven het maximale uit zichzelf halen; een gezonde geest in een gezond lichaam. Daar hoort een bepaalde vorm van uitdaging en interesse voor hem bij en een instelling als: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik zal het wel kunnen.

Eerste aanraking met e-Quest
Met diezelfde interesse en mindset is hij in 2018 gestart met zijn opleiding ICT aan de ROC ter Aa in Helmond. Tijdens zijn studie heeft hij al heel snel voor ogen wat hij leuk vindt: netwerkbeheer. In aanraking komen met veel bedrijven, complexe en verschillende IT-omgevingen en uitdagende vraagstukken blijken een goede drijfveer. Sven: “voor elk probleem bestaat een oplossing maar die oplossing is voor elk probleem weer een beetje anders, dat maakt IT zo interessant!”

Door een gastcollege van Bram, zijn huidige teamleider, maakte Sven voor het eerst kennis met het bedrijf e-Quest. Toen uiteindelijk, tijdens de banenmarkt van het ROC, een tweedejaarsstudent over zijn stage bij e-Quest vertelde, werd het voor hem zeker: hier ga ik ook stagelopen. Hij werd aangenomen en hielp onder meer de engineers mee op locatie bij de klant en implementeerde de software op de apparaten die uitgeleverd werden door e-Quest. Met terugwerkende kracht gaat hij na hoe hij zijn tijd als stagiair heeft ervaren. Daarbij voeren de cultuur van het bedrijf, zich direct onderdeel voelen van het team en de samenwerking onderling de boventoon.

Groeien met de organisatie
Na deze succesvolle stage en het behalen van zijn diploma was het voor Sven zaak om zoveel mogelijk kennis op te doen in de wereld van IT. Na een korte omweg was het e-Quest die de eerste stap heeft gezet om Sven weer aan boord te krijgen. Naast de uitdagingen op het gebied van netwerkbeheer waren ook zaken als een eigen datacenter en glasvezeldiensten de drijfveer om voor e-Quest als bedrijf te kiezen. “Je merkt gewoon dat e-Quest als organisatie nog steeds aan het groeien is en dat ze ook de capaciteit hebben om hun medewerkers te laten groeien in de breedte maar ook in de diepte van IT”, aldus Sven.

IT is de toekomst
Zelf houdt hij er ook al een uitgesproken toekomstvisie op na als het gaat om de beweging binnen IT: “aan alles merk je dat de IT-security belangrijker is dan ooit. IT is voor Sven een van de mooiste voorbeelden van hoe de mens zo ver gekomen is als dat die nu is, zeker in de laatste jaren waarbij de sprongen nog groter worden.

Of we aan het begin of aan het einde staan van het IT-tijdperk weet hij niet. Wel weet Sven heel goed wat zijn doel is: groeien als mens, leren in de IT, kennis verbreden en vooral vrolijk naar zijn werk gaan. Een mix die hij gevonden heeft in zijn ervaring bij e-Quest en graag door wilt geven aan een nieuwe lichting. Het verleden met Sven als stagiair is er, het heden vult hij zelf in en naar de toekomst zijn we benieuwd wat deze voor hem allemaal gaat brengen.