Skip to main content

Altijd wat bij te leren

Gelukkig kunnen we altijd wat bijleren
Binnen de wereld van IT verandert er elke dag wel iets. Een innovatie die een paar jaar geleden nog werd gezien als het ei van Columbus is tegenwoordig alweer achterhaald. Om deze razendsnelle ontwikkelingen op de voet te volgen zijn regelmatige opleidingen en cursussen nodig. En daar wordt gelukkig dan ook goedgebruik van gemaakt!

Partners en Merken
Veel aanbod in cursussen, trainingen en opleidingen komt uit de hoek van onze partners en merken. Uiteraard hebben zij er natuurlijk ook baad bij wanneer medewerkers van e-Quest op een bekwame manier met hun product uit de voeten kunnen. Maar ook veel partners en merken verbinden een bepaalde status aan bedrijven die hun producten gebruiken bij een derde partij. Dit kan op het gebied van afname (en dus omzet), maar sterker nog is een certificering op basis van kennis. Neem bijvoorbeeld Palo Alto Networks. Door diverse trainingen hebben collega’s uit Venlo de “Innovator” status bij deze partner behaald. Of een collega die recent het Cisco SPRI (300-510) examen heeft gehaald. Naast CCNP Enterprise is hij nu ook volledig CCNP Service Provider gecertificeerd. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

Persoonlijke ontwikkelingen
Naast opleidingen die direct zijn gericht op een product of dienst die we aanbieden, wordt er ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Dit kan vakgebied gerelateerd zijn maar kan ook te maken hebben met een bepaalde manier van werken. Neem bijvoorbeeld een opleiding die gevolgd wordt door de marketingafdeling om zich meer te ontwikkelen in de wereld van online marketing of een HR cursus om de HR-adviseur nieuwe inzichten te geven. Dit kunnen korte cursussen zijn van een aantal bijeenkomsten maar ook complete lesprogramma’s waarbij uiteindelijk een erkend diploma verdiend kan worden. Zo behaalde onze collega en business unit manager van de locatie in Veghel onlangs nog zijn bachelorsdiploma van NCOI Opleidingen Bedrijfskunde | Verandermanagement

Betere dienstverlening
Uiteraard begrijpen we best dat het mes aan meerdere kanten snijdt. Op het moment dat je op je plek bent binnen een organisatie ben je persoonlijk meer bereid om verder in jouw kennis te investeren. Hier wordt jij natuurlijk niet alleen beter van maar ook jouw organisatie. Collega’s gaan met meer ervaring, ideeen en vaak ook zelfvertrouwen naar kantoor of naar de klant. Dat resulteert weer in een betere dienstverlening en blije klanten. Maar ook collega’s laten hiermee groei zien wat uiteindelijk ook weer terug te zien is bij ontwikkelgesprekken. En laten we er niet omheen draaien: dat is ook weer goed voor de arbeidsvoorwaarden!

Investeren in de toekomst
Dat klinkt natuurlijk allemaal heel erg aantrekkelijk en dat is het ook! Vaak ik het enige wat je persoonlijk moet investeren is een stukje tijd. In bijna alle gevallen van een persoonlijke opleiding wordt de cursus vergoed door e-Quest zelf. Een training of cursus die je volgt bij een partner of merk waar we mee samenwerken is bijna altijd gratis te volgen en hierbij kan je deelnemen tijdens werktijd. Zo wordt de drempel om iets nieuws te leren nog meer verlaagd en investeren van kennis in de toekomst nog aantrekkelijker!