25-06-2019 - Onderhoud glasvezelverbinding Helmond > Laarbeek > Gemert

Status: Open
Datum: 25-06-2019 23:45 uur
Duur: tot 26-06-2019 06:00 uur

Omschrijving
Op 21 november 2018 is ‘s-morgens vroeg door een derde partij een grote graafschade veroorzaakt bij reconstructie van de Lieshoutseweg in Beek en Donk. De glasvezelkabel waarop tientallen bedrijven in Laarbeek, Beek en Donk en Gemert zijn aangesloten werd over honderden meters verbrijzeld. Via een noodverbinding waren we vanaf 15:45 uur weer operationeel.

De structurele oplossing, een nieuw trace over 1500 meter, is na een lange vergunningsprocedure (o.a. door vervuilde grond) onlangs gerealiseerd en zal in de nacht van 25 op 26 juni ingekoppeld worden waardoor de noodverbinding komt te vervallen. Helaas betekent die klus een urenlange geplande down van de netwerkverbindingen naar Beek en Donk, Laarbeek en Gemert.

Resultaat
Een definitieve, nieuwe en stabiele glasvezelverbinding vanuit Helmond naar Beek en Donk, Laarbeek en Gemert die later dit jaar nog aangevuld wordt met een directe failover: bij een mogelijke graafschade in de toekomst op dit traject is er een automatische uitwijk via een andere route, die borgt dat de  bedrijven in Beek en Donk, Laarbeek en Gemert hun glasvezelverbinding blijven behouden.

Wanneer u in de toekomst op de hoogte wil blijven van onze onderhoud momenten kunt u zich aanmelden op onderstaande website.
https://e-quest.nl/support-helpdesk/nieuwsbrief-onderhoud

Logo e-Quest
  • Schootense dreef 26

  • 5708 HZ Helmond

  • 0492-392626 ͏͏
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.