Uw IT altijd online

Om er voor te zorgen dat uw IT altijd online is hebben we het datacenter uitgerust met de beste voorzieningen.

Voorzieningen in datacenter e-Quest

Een datacenter is een complexe omgeving waarin allerlei verschillende voorzieningen samen een optimale en veilige omgeving moeten creëren voor uw IT apperatuur zoals onder andere servers. Sommige voorzieningen, zoals automatische blussystemen hopen we als e-Quest natuurlijk nooit te gebruiken. Echter is de aanwezigheid van dit soort voorzieningen wel ontzettend belangrijk. We zorgen er dan ook voor met periodieke tests dat deze voorzieningen optimaal werken op het moment dat we ze wel nodig hebben.

Daarentegen werken koelinstallaties 24/7 om de vrijgekomen warmte van de servers te neutraliseren en zo een optimaal klimaat te genereren waardoor de apparatuur maximaal kan functioneren en zo min mogelijk te lijden heeft aan wisselingen in de temperatuur.

Een groot aantal van deze voorzieningen, zichtbaar en onzichtbaar, lichten we hieronder toe. Hierdoor krijgt u een beter beeld bij de faciliteiten die er voor zorgen dat de overstap van een lokale ruimte binnen een bedrijf naar een datacenter eigenlijk een heel logische stap is.

Adiabatische koeling

Adiabatisch koelen, ook wel verdampingskoeling genoemd, is gebaseerd op de verdamping van water. De energie die gebruikt wordt voor het verdampen wordt gehaald uit de lucht, waardoor deze lucht afkoelt.
Binnen het e-Quest datacenter worden eisen gesteld wat betreft de temperatuur en de luchtvochtigheid. Een goede manier om deze doelstellingen te behalen is door middel van adiabatisch koelen. Zo blijft ons datacenter zelfs met een buitentemperatuur van ruim 40 graden nog steeds op een constante temperatuur tussen de 23 en 24 graden Celsius. Deze temperatuur is het beste voor de prestaties van uw IT apparatuur en zo verlengen we de levensduur van de hardware ook nog eens!

Het datacenter in Veghel maakt gebruik van conventionele koeling. Bij conventionele koeling wordt gebruik gemaakt van het natuurkundige principe dat voor het verdampen van een vloeistof warmte nodig is. Voor het condenseren van een gas tot een vloeistof moet warmte worden afgevoerd. De koeling ontstaat door het verdampen van een vloeibaar koudemiddel in een koeler.

Snelle netwerkverbinding

Datatransport van en naar de servers in het datacenter is een van de belangrijkste verbindingen voor een onderneming. Of u er nu voor kiest om enkel een fysieke verbinding te laten leggen of ook een cloudoplossing aanbiedt binnen uw bedrijf, wachten wil niemand.

Daarom zorgen wij met ons eigen glasvezelnetwerk voor super snelle verbindingen (Internet, eLAN/P2P etc.) zodat u ten alle tijden uw data snel kan ophalen. Ook onze cloudoplossingen dragen bij aan het super snel beschikbaar hebben van de complete serveromgeving van uw bedrijf.

Omdat we alle oplossingen zelf in huis hebben heeft u maar één aanspreekpunt nodig. Ook wat dat betreft werken we supersnel en efficiënt.

Redundante noodstroomvoering

Goed voorbereid zijn wordt nog belangrijker als je een datacenter beheert met allerlei bedrijfskritische apparatuur. De garantie om altijd online te zijn is alleen te garanderen als we ook in noodsituaties goed weten welke acties we moeten ondernemen om zo snel mogelijk weer alle systemen werkend te hebben.

Een situatie omtrent de stroomtoevoer naar het datacenter is een van de gevallen die het vaakst getest wordt. Bij zo'n test gaan we zo realistisch mogelijk te werk en volgen en verbeteren we alle processen zodat we elke keer weer een stukje beter kunnen handelen in het geval van een noodsituatie. Ook kunnen hierdoor de alternatieve stroombronnen in de vorm van een UPS en een generator periodiek getest worden.

Eigen glasvezelnetwerk

Naast dat we ons eigen glasvezelnetwerk gebruiken om razendsnel verbinding te leggen tussen de datacenters en uw bedrijf, gebruiken we deze glasvezelverbindingen ook om een redundante verbindingen te maken tussen onze datacenters. Op deze manier kunt u er ook voor kiezen om verschillende servers te spreiden over de datacenters. Dit wordt ook wel een twin datacenter oplossing genoemd en draagt bij aan het altijd online zijn van uw IT. Risico's op eventuele uitval wordt namelijk gespreid over 2 verschillende locaties waardoor de server altijd kan blijven draaien.

Nood-waterpompsysteem

In geval van hevige regenval wordt het nood-waterpompsysteem geactiveerd. Krachtige waterpompen zorgen in het geval van uitzonderlijk veel regenval dat er geen water in het datacenter terecht komt.

Het datacenter in Veghel is daarnaast zo uitgerust dat er geen water kan blijven staan op het dak. Bij hevige regenval wordt het water via noodsluizen direct afgevoerd weg van de zalen waar de servers zich bevinden.

Gespecialiseerd brandblussysteem

Datacenters zijn doorgaans uitgerust met bedrijf kritische IT-hardware. Om de continuïteit en uptime van ons datacenter te waarborgen, is het beveiligen van het datacenter tegen brand- en gevolgschade cruciaal.
Het toepassen van blusgas als blusmiddel in datacenters heeft verschillende voordelen. Het beperkt de nevenschade, omdat er na blussing geen residu achterblijft. Ook is blusgas geschikt voor zowel object- als ruimteblussing.

Ook interesse in onze datacenterdiensten?

Laat uw gegevens achter en we nemen graag contact met u op!

Logo e-Quest
  • Schootense dreef 26

  • 5708 HZ Helmond

  • 0492-392626 ͏͏
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.