Skip to main content

Datacenter voorzieningen

Een aantal voorzieningen in en rondom het datacenter uitgelegd:

Adiabatische koeling

Adiabatisch koelen, ook wel verdampingskoeling genoemd, is gebaseerd op de verdamping van water. De energie die gebruikt wordt voor het verdampen wordt gehaald uit de lucht, waardoor deze lucht afkoelt.
Binnen het e-Quest datacenter worden eisen gesteld wat betreft de temperatuur en de luchtvochtigheid. Een goede manier om deze doelstellingen te behalen is door middel van adiabatisch koelen. Zo blijft ons datacenter zelfs met een buitentemperatuur van ruim 40 graden nog steeds op een constante temperatuur tussen de 23 en 24 graden Celsius. Deze temperatuur is het beste voor de prestaties van uw IT apparatuur en zo verlengen we de levensduur van de hardware ook nog eens!

Conventionele koeling

Het datacenter in Veghel maakt gebruik van conventionele koeling. Bij conventionele koeling wordt gebruik gemaakt van het natuurkundige principe dat voor het verdampen van een vloeistof warmte nodig is. Voor het condenseren van een gas tot een vloeistof moet warmte worden afgevoerd. De koeling ontstaat door het verdampen van een vloeibaar koudemiddel in een koeler.

Snelle netwerkverbinding

Datatransport van en naar de servers in het datacenter is een van de belangrijkste verbindingen voor een onderneming. Of u er nu voor kiest om enkel een fysieke verbinding te laten leggen of ook een cloudoplossing aanbiedt binnen uw bedrijf, wachten wil niemand.

Daarom zorgen wij met ons eigen glasvezelnetwerk voor super snelle verbindingen (Internet, eLAN/P2P etc.) zodat u ten alle tijden uw data snel kan ophalen. Ook onze cloudoplossingen dragen bij aan het super snel beschikbaar hebben van de complete serveromgeving van uw bedrijf.

Omdat we alle oplossingen zelf in huis hebben heeft u maar één aanspreekpunt nodig. Ook wat dat betreft werken we supersnel en efficiënt.

Redundante noodstroomvoering

Goed voorbereid zijn wordt nog belangrijker als je een datacenter beheert met allerlei bedrijfskritische apparatuur. De garantie om altijd online te zijn is alleen te garanderen als we ook in noodsituaties goed weten welke acties we moeten ondernemen om zo snel mogelijk weer alle systemen werkend te hebben.

Een situatie omtrent de stroomtoevoer naar het datacenter is een van de gevallen die het vaakst getest wordt. Bij zo'n test gaan we zo realistisch mogelijk te werk en volgen en verbeteren we alle processen zodat we elke keer weer een stukje beter kunnen handelen in het geval van een noodsituatie. Ook kunnen hierdoor de alternatieve stroombronnen in de vorm van een UPS en een generator periodiek getest worden.

Eigen glasvezelnetwerk

Naast dat we ons eigen glasvezelnetwerk gebruiken om razendsnel verbinding te leggen tussen de datacenters en uw bedrijf, gebruiken we deze glasvezelverbindingen ook om een redundante verbindingen te maken tussen onze datacenters. Op deze manier kunt u er ook voor kiezen om verschillende servers te spreiden over de datacenters. Dit wordt ook wel een twin datacenter oplossing genoemd en draagt bij aan het altijd online zijn van uw IT. Risico's op eventuele uitval wordt namelijk gespreid over 2 verschillende locaties waardoor de server altijd kan blijven draaien.

Nood-waterpompsysteem

In geval van hevige regenval wordt het nood-waterpompsysteem geactiveerd. Krachtige waterpompen zorgen in het geval van uitzonderlijk veel regenval dat er geen water in het datacenter terecht komt.

Het datacenter in Veghel is daarnaast zo uitgerust dat er geen water kan blijven staan op het dak. Bij hevige regenval wordt het water via noodsluizen direct afgevoerd weg van de zalen waar de servers zich bevinden.

Gespecialiseerd brandblussysteem

Datacenters zijn doorgaans uitgerust met bedrijf kritische IT-hardware. Om de continuïteit en uptime van ons datacenter te waarborgen, is het beveiligen van het datacenter tegen brand- en gevolgschade cruciaal.

Het toepassen van blusgas als blusmiddel in datacenters heeft verschillende voordelen. Het beperkt de nevenschade, omdat er na blussing geen residu achterblijft. Ook is blusgas geschikt voor zowel object- als ruimteblussing. Door de inzet van het blusgas zal de ruimte binnen enkele seconden zuurstofarm worden gemaakt en zal het vuur direct uit gaan.

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u vrijblijvend kennismaken met e-Quest om de mogelijkheden voor uw organisatie te verkennen?
Neem dan contact op met Raphic. Vanuit zijn rol als Senior Accountmanager Colocation & Connectiviteit gaat hij graag met u het gesprek aan om te kijken op welke manier onze colocatiediensten uw organisatie kunnen helpen.

Contactformulier

Please let us know your name.

Een geldig e-mail adres a.u.b.

Invalid Input

Please let us know your message.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Laat vrijblijvend uw gegevens achter via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via onderstaand nummer.