Skip to main content

Datacenter diensten

Uw IT in ons datacenter

De IT-infrastructuur van uw bedrijf wilt u graag zo veilig mogelijk onderbrengen en daarmee operationele risico’s beperken. De servers plaatsen in een datacenter is dan een goede oplossing. De servers plaatsen binnen een twin-datacenter oplossing is zelfs nog beter!
Met twee datacenters, gevestigd in Helmond en Veghel, worden de servers van bedrijven in Nederland optimaal gefaciliteerd.
Het datacenter van e-Quest in Helmond en in Veghel is ISO27001 gecertificeerd. Daarnaast zijn we ook ISO27001 gecertificeerd op onze clouddiensten. Hier werken we met heel e-Quest hard voor en zijn we ontzettend trots op!

Voordelen van een datacenter

Energiebesparing

Het zonnepanelenveld als extra stroombron voor het datacenter is niet alleen heel duurzaam maar heeft ook een gunstig effect op de doorberekening van de killowattuur prijs.
Door optimale omstandigheden in het datacentervoor de servers  te creëren hoeft er niet onnodig energie verbruikt te worden.

Ruimtebesparing

Patchkasten en servers huisvest je het liefst in afgesloten ruimtes. Je wilt namelijk niet dat iedereen erbij kan. Niet alle bedrijven hebben deze ruimte tot hun beschikking. Ook wanneer een bedrijf groeit wil je snel nieuwe ruimte beschikbaar hebben voor extra IT apparatuur. Een datacenter is hier uitermate geschikt voor.

Schaalbaarheid

De hoeveelheid data die u opslaat in een datacenter is schaalbaar. Serverkasten op eigen locatie van uw bedrijf kunnen moeilijk worden uitgebreid en zijn vaak beperkt in ruimte. In ons datacenter kunt u snel en eenvoudig serverruimtes op- en afschalen.

Beveiliging

Om er voor te zorgen dat met uw bedrijfskritische data niets mis gaat wordt het datacenter continu gemonitord door specialisten van het NOC. Uw data is veilig in ons datacenter: de omgeving is brandveilig, de stroomtoevoer is op meerdere manieren verzekerd, de serverkasten staan achter slot en grendel en er is continue zichtbare en niet zichtbare beveiliging aanwezig.

Klimaatbeheersing

Uw IT-apparatuur mag niet oververhit raken. In ons datacenter wordt door middel van klimaatbeheersing de temperatuur constant gehouden, zodat uw servers in optimale toestand blijven.

Verbindingen

Wanneer u als klant gevestigd bent in ons verzorgingsgebied, dan kunnen we een directe koppeling maken tussen het datacenter en uw bedrijf. Verder behoren ook darkfiber en point 2 point verbindingen tot de mogelijkheden.

Duurzaamheid

Sinds 10 mei 2019 heeft e-Quest een aanvullende stroombron aangesloten door 1667 zonnepanelen. Jaarlijks wordt nu zo’n 60% van de totale stroombehoefte gerealiseerd door deze zonnepanelen. 
Daarnaast wordt het datacenter op een duurzame manier (adiabatisch koelen) gekoeld en wordt de warmte die daarbij vrijkomt hergebruikt door middel van een warmtepomp.

Voorzieningen in het datacenter

Adiabatische Koeling

Het datacenter in Helmond maakt gebruik van adiabatische koeling. Hiermee wordt op “groene wijze” het volledige datacenter 24/7 tussen de 23 en 24 graden Celsius gekoeld.
In het datacenter in Veghel maken we gebruik van conventionele koeling.

Modern brandblussysteem

Een speciaal brandblussysteem dat geschikt is voor een omgeving vol elektronica. In geval van brand wordt de ruimte binnen enkele seconden zuurstofarm gemaakt zodat het vuur direct uit gaat.

Redundante noodstroomvoeding

Redundante noodstroomvoeding die ervoor moet zorgen dat de IT apparatuur in het datacenter, ook bij een stroomstoring, blijft draaien.

Snelle netwerkverbindingen

Snelle netwerkverbindingen zoals internet, eLAN/P2P etc. die grote hoeveelheden dataverkeer aankunnen.

Nood waterpompsysteem

Krachtige waterpompen die in geval van noodweer voorkomen dat er water bij het datacenter komt.

Eigen glasvezelnetwerk

Aansluiting op een eigen glasvezelnetwerk waarmee razendsnelle en betrouwbare gegevensoverdracht gegarandeerd kan worden.

Stof zuiveringssystemen

Meerdere krachtige filters die er voor zorgen dat frisse lucht de ruimtes in kan maar stof niet.

Security voorzieningen

24/7 zichtbare en onzichtbare beveiliging in en om het datacenter.

Laag 3

Redundante landelijke koppelingen naar de diverse grote peering partners zoals AMS-IX NL-IX EUNetworks enz...

Contactformulier

Please let us know your name.

Een geldig e-mail adres a.u.b.

Invalid Input

Please let us know your message.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Laat vrijblijvend uw gegevens achter via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via onderstaand nummer.