Skip to main content

Datacenter en duurzaamheid

Voorbeelden van duurzaamheid

Zonnepanelenpark

Sinds 2019 heeft e-Quest een aanvullende stroombron aangesloten middels 1667 zonnepanelen. Jaarlijks wordt zo 60% van onze stroombehoefte in Helmond gerealiseerd.

Het veld dat hiervoor beschikbaar is gesteld is een oude vuilstortplaats. Het veld is voorzien van groene omheining en de panelen zijn geplaatst op schouderhoogte. Zo is er straks niets meer te zien van de zonnepanelen als de begroeiing hoog genoeg is.

Adiabatische koeling

Adiabatische koeling is gebasseerd op de verdamping van water. Dit werkt energiezuinig: voor 10.000 m³ per uur gekoelde lucht is slechts 1 kW elektrisch vermogen nodig. Hiermee wordt op “groene wijze” het volledige datacenter 24/7 tussen de 23 en 24 graden Celsius gekoeld. Daarnaast maken we gebruik van leidingwater waardoor er geen koudemiddel gebruikt hoeft te worden. In het datacenter in Veghel maken we grebruik van conventionele koeling.

Elektrisch wagenpark

Het wagenpark van e-Quest bestaat onder anderen uit een aantal volledig elektrische voertuigen. Daarnaast wordt ook elektrisch rijden gestimuleerd onder collega's die aanspraak maken op een leaseauto.
Mobiliteit tussen het datacenter en ons servicekantoor wordt gestimuleerd om per dienstfiets of lopend te doen!

Afvalstromen scheiden

Een kleine moeite met groot plezier. Het enige wat nodig hebt om afvalstromen te scheiden is een plek waar je deze verschillende oplossingen aanbiedt. Daarom staan er op alle vestigingen van e-Quest verschillende afvalbakken voor papier, plastic en restafval. Hierdoor komt het duurzame karakter van e-Quest ook tot uiting op de werkvloer.

Papierloos werken

Door verschillende bedrijfsprocessen en documenten digitaal in kaart te hebben gebracht en veilige online omgevingen opgezet te hebben merken we dat het gebruik van papier steeds minder wordt. Ook wat betreft verschillende diensten in en rond het datacenter. Een simpele maar noodzakelijke bijdrage aan het beleid om duurzaam te ondernemen.

Vitaliteit

Onderdeel van verduurzaming is het stimuleren van de vitaliteit onder collega's. Met verschillende challenges, evenementen en wandelingen tijdens de pauze wordt een ritme van zitten achter de computer onderbroken. Daarnaast zijn bijna alle bureau's van e-Quest uitgerust met de mogelijkheid om als sta-bureau gebruikt te worden.

Gasloos kantoor

Door gebruik te maken van de warmte die opgewekt wordt bij het laten draaien van de servers en de stroomtoevoer van het zonnepark, kunnen we al enkele jaren onze gebouwen en datacenters volledig gasloos verwarmen. Ook de nieuwe gebouwen van e-Quest IT Projecten en e-Quest Veghel worden volledig gasloos verwarmd. Hiermee zetten we grote stappen in het terugdringen van het gebruik van fosiele brandstoffen!

Contactformulier

Please let us know your name.

Een geldig e-mail adres a.u.b.

Invalid Input

Please let us know your message.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Laat vrijblijvend uw gegevens achter via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via onderstaand nummer.