Skip to main content

Immutable back-up

In een poging om de impact van aanvallen door ransomware te beperken, wordt onder anderen de back-up methode gebruikt. Om ervoor te zorgen dat ook deze niet versleuteld wordt door cybercriminelen is het noodzakelijk dat deze back-up onbereikbaar voor hen is. We leggen uit hoe we dat bij e-Quest voor u regelen.

Ransomware: En toch een goede nachtrust!

De laatste jaren is het nieuws rond informatiebeveiliging gedomineerd geweest door risico’s op ransomware, en daarmee samenhangend het besef dat deze dreiging door geen enkele organisatie genegeerd kan worden. Onderzoek van SentinelOne laat zien dat de dreiging nog steeds aan de orde van de dag is, maar tegelijkertijd laten cijfers van Chainalysis zien dat 38% minder wordt betaald aan criminelen: een forse daling! Hieruit valt te concluderen dat meer en meer organisaties hun beveiliging ten aanzien van ransomware zodanig hebben aangescherpt, dat betalen niet langer de enige optie is. Een methode die hieraan bijdraagt is het hebben van betrouwbare back-ups; een back-up van uw bestanden die niet geraakt kan worden door criminelen en dus altijd kan dienen als een betrouwbaar vangnet. Beschikt uw organisatie al over zo’n solide back-up oplossing?

e-Quest Immutable back-up in onze datacenters

De back-up oplossing van e-Quest bevat de mogelijkheid om uw back-ups te bewaren op immutable storage, oftewel een plek waar deze bestanden gedurende de retentietijd die we in samenspraak bepalen, door niets of niemand gewijzigd kan worden en daarmee gewoon altijd beschikbaar is, altijd en juist op het moment dat criminelen onverhoopt aan de deur kloppen voor een betaling.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met onze consultants via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0492-392626.