Skip to main content

Referentie
Arte groep

Dat kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen heel goed samengaan, bewijst de duurzaamste keukenbladenproducent van Nederland: Arte. Onder het motto changing the way of doing business stimuleert Arte haar ketenpartners om op een andere manier zaken te doen: met oog voor mens en omgeving. Het kan niet anders dan dat ook leveranciers van Arte, langs diezelfde meetlat worden gelegd. Financieel directeur Niels van den Beucken over de klik tussen e-Quest en Arte.

Arte, een steen kan het verschil maken

Als maatwerkleverancier levert Arte keukenbladen van natuursteen, composiet, glas, Dekton en keramiek. In de eigen maatwerkfabriek in Helmond worden deze materialen duurzaam en onder optimale arbeidsomstandigheden verwerkt. Verantwoord ondernemen zit verankerd in alles wat Arte doet. Zo wordt al jaren met leveranciers samengewerkt aan het verbeteren van de omstandigheden waarin graniet wordt gewonnen. Verder is Arte de trotse oprichter van Arte Responsible Stone Foundation, een stichting die scholing voor kinderen in India stimuleert. Deze maatschappelijke inspanningen worden gecombineerd met een passie voor kwaliteitsmaterialen en de ambitie om ook op het gebied van klantbeleving de beste te zijn.

Van glasvezel naar de cloud

In eerste instantie nam Arte alleen glasvezeldiensten af bij e-Quest. De overstap naar de cloud volgde later. Niels: “Omdat onze servers last hadden van uitval en de onderhoudskosten opliepen, zijn we in gesprek geraakt over hoe we onze IT stabieler en beheersbaarder konden maken. Uiteindelijk besloten we vier jaar geleden over te stappen naar de cloud. Inmiddels hebben we een stabiel platform dat op afstand wordt beheerd door e-Quest. Valt er nu een server uit, dan is er een back up plan. En dreigt een server vol te lopen, dan signaleert e-Quest dat proactief en kunnen we op tijd handelen. Er heerst nu rust én onze IT-kosten zijn sterk verminderd.”

Creatief en out of the box

Soms moet je buiten de gebaande paden treden om tot nieuwe oplossingen te komen. Niels: “Toen we de problemen met onze servers op wilden lossen, waren hier verschillende partijen bij betrokken. E-Quest was echter degene die anders naar onze serverindeling is gaan kijken. Hun frisse blik heeft ons een slimmer ingericht systeem opgeleverd.”

De match tussen Arte en e-Quest

Hoe belangrijk is het voor Arte dat een samenwerkingspartner MVO-verantwoord onderneemt. Niels: “Als ik twee vergelijkbare bedrijven voor me heb, weeg ik het zeker mee. Het feit dat e-Quest haar serverruimte duurzaam heeft ingericht en ook op andere fronten maatschappelijk verantwoord onderneemt, helpt bij de klik die je als ondernemers met elkaar voelt. We doen beiden zaken op basis van: people, planet and profit. Én we streven allebei naar het beste voor onze klant.”

Contactformulier

Please let us know your name.

Een geldig e-mail adres a.u.b.

Invalid Input

Please let us know your message.

Benieuwd hoe wij u, net als bij Arte Groep, ook kunnen helpen met uw IT

Laat dan vrijblijvend uw gegevens achter via het contactformulier hiernaast. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Heeft u een dringende vraag? Neem dan telefonisch contact op met ons.