Skip to main content

Referentie
ESVE groep

Een onderneming door de jaren heen laten groeien zonder dat de kernwaarden van een familiebedrijf in gevaar komen? Het lukt Eric van Veghel, directeur van ESVE Groep, op z’n zachtst gezegd alleraardigst! Hij heeft ESVE Groep door de jaren heen zien groeien van een 2-mans pionier in de salarisadministratie tot aan een complete ESVE Groep van 38 medewerkers die naast de administratie van salarissen ook doorpakken op gebied van HR advies en e-HRM. Dat deze groei uitdagingen met zich meebrengt op het gebied van IT is onvermijdelijk. Van Veghel: “Gelukkig hebben we met e-Quest een IT-partner gevonden die samen met ons meedenkt en zich betrokken voelt bij onze zaak”.

Meedenkend vermogen

Bij ESVE Groep staan ze voor hun klanten. Hierbij kan een grove scheiding gemaakt worden tussen enerzijds de zorg en welzijn en anderzijds het MKB. Verder maakt de grootte van een bedrijf niet uit. Van Veghel: “Elke klant is voor mij even belangrijk. Of het nu gaat om 2 te verwerken loonstroken of meer dan 1000, iedereen wordt gehoord en we willen met iedereen meedenken.”
Dat meedenken gaat verder dan alleen bij klanten: medewerkers van ESVE Groep krijgen namelijk de vrijheid om zelf passende keuzes te maken op het gebied van pensioen, eindejaarsuitkering, training en verlof. Daarnaast wordt er ook op het gebied van MVO meegedacht. Zo wordt er bijvoorbeeld kosteloos salaris- en HR dienstverlening verstrekt aan Gasterij Buitengewoon Smakelijk, een kleinschalige dagbesteding in de regio.

Groei

Toen ESVE Groep zich in 2013 vestigde in het pand aan de Schootense Dreef werd het eerste contact met e-Quest gelegd. Niet alleen omdat de twee bedrijven buren zijn maar ook om internetdiensten af te nemen. Met de groei van het bedrijf en het gebruik van bepaalde administratiesoftware verruilde ESVE Groep de lokale server naar een managed cloud oplossing bij e-Quest. Mede door een nog sterkere groei van het bedrijf en het wijzigen van de manier van werken tijdens Corona werd de managed cloud ingewisseld voor een public cloud oplossing met Microsoft 365. Van Veghel: “Bijna alle software die we gebruiken voor salarisadministratie is nu web-based. Daarnaast zijn programma’s als Teams niet meer weg te denken, zowel voor interne als externe communicatie. Hier moeten we onze IT-infrastructuur op aanpassen en dan is de public cloud oplossing met Microsoft 365, die e-Quest aandraagt, voor ons het meest passend.”

IT-Projecten

Het overzetten van de data naar een public cloud valt onder de diensten van e-Quest IT-projecten. Voor dit project is, op aanvraag van ESVE Groep, een oude bekende van Eric aangesteld als projectleider. Samen met het consultant- en engineersteam is een passende en ambitieuze projectplanning opgesteld. De vooraf opgestelde tijdsplanning is naar verwachting waargemaakt. “De betrokkenheid die e-Quest toont, is precies de betrokkenheid die wij hebben voor onze klanten. Ik ben zelfs wel eens met mijn laptop door de straat gewandeld naar e-Quest om ter plekke geholpen te worden. Dat is gewoon een fijne service en één van de voordelen van een IT-partner in de buurt”, aldus van Veghel.

Nazorg

Uiteraard blijft van Veghel ook kritisch: “We merken dat de implementatie van Microsoft 365 door medewerkers verschillend wordt ervaren. De een heeft hier wat meer hulp bij nodig dan een ander. Uiteindelijk is het een nieuw proces wat aangeleerd moet worden en daarvoor hebben we zeker de hulp nodig van de servicedesk en consultants van e-Quest.”

IT-partner voor de toekomst

Wat de toekomst betreft voorspelt van Veghel een verdere groei binnen de ESVE Groep: “Ondanks de uitdagingen op de arbeidsmarkt moeten we ons gaan voorbereiden op weer een uitbreiding van de collega’s.” Van Veghel verwacht met  e-Quest een IT-partner te hebben gevonden die hierin proactief meedenkt om de IT-infrastructuur zo optimaal mogelijk te maken. Een partnership waar beide partijen zich helemaal in lijken te vinden!

Contactformulier

Please let us know your name.

Een geldig e-mail adres a.u.b.

Invalid Input

Please let us know your message.

Benieuwd hoe wij u, net als bij ESVE Groep, ook kunnen helpen met uw IT

Laat dan vrijblijvend uw gegevens achter via het contactformulier hiernaast. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Heeft u een dringende vraag? Neem dan telefonisch contact op met ons.