Skip to main content

Twin-datacenter

Twin-datacenter oplossing van e-Quest

Sinds de realisatie van het datacenter in Veghel begin april 2022 en het reeds bestaande datacenter in Helmond, bieden we ook twin-datacenter oplossingen aan onze klanten.

Hoe werkt een twin-datacenter?

Een twin datacenter oplossing is van toepassing wanneer u als klant er voor kiest om uw IT infrastructuur te spreiden over 2 datacenters. Hierbij zorgt e-Quest voor een soortgelijke fysieke omgeving en voorzieningen. De primaire en secundaire omgeving in het datacenter worden aan elkaar gespiegeld. De verbindingen tussen de datacenters zijn op basis van vele eigen glasvezelverbindingen redundant ontsloten via twee gescheiden routes. 

Doordat de datacenters individueel uitgerust zijn met de beste voorzieningen én de mogelijkheid bestaat om uw data op beide locaties te beheren, zijn de risico's op uitval nog verder te reduceren. Zo blijven bedrijf kritische processen altijd online en is uw bedrijf ten alle tijden operationeel.

Voordelen van een twin-datacenter oplossing

Gespreide housing

De servers worden gehuisvest in 2 verschillende datacenters. Hierbij wordt het risico op uitval van de servers tot het minimale gereduceerd omdat bij uitval de servers in het andere datacenter de bedrijfsprocessen kunnen overnemen.

Minimale downtime

In het geval dat de primaire server in een noodsituatie uitvalt, zal de secundaire server in het back-up datacenter aanslaan. Dit proces gaat super snel waardoor de downtime tot een minimum wordt beperkt.

Zeer lage latency

Latency is de vertraging tussen een actie en een reactie. Des te lager de latency, des te sneller een bepaalde actie is uitgevoerd. Door onze eigen snelle glasvezelverbindingen met het datacenter kunnen we zo een heel lage latency realiseren.

Synchrone replicatie

Wanneer u aanspraak moet maken op een secundaire server, dan moet daar natuurlijk wel de meest recente data van de bedrijfsprocessen op staan. Door synchrone replicatie wordt er om de zoveel tijd een back-up gemaakt van de servers en verstuurd naar de secundaire server. Zo is ook die server helemaal up-to-date in geval deze actief ingezet moet worden.

Super laagdrempelig

Ondanks dat de datacenters op een geografisch veilige afstand ten opzichte van elkaar geplaatst zijn, is het nog steeds geen enkel probleem om de datacenters beiden te blijven bezoeken. U hoeft niet het hele land door te rijden om bijvoorbeeld eens een extra server te plaatsen (al helpen wij u daar ook graag bij). Zo is uw bedrijf kritsche data altijd dichtbij u maar met de voordelen en gemakken van een hypermodern datacenter.

Eén aanspreekpunt voor 2 locaties

Met een uitgebreid team van specialisten monitoren we 24/7 onze datacenters. Het Network Operation Center (NOC) zorgt niet alleen voor de monitoring, maar kan ook het beheer van uw servers voor z'n rekening nemen. Het NOC heeft zowel de leiding over het datacenter in Helmond als in Veghel. Mocht u dus gebruik maken van een twin datacenter oplossing, dan heeft u altijd één aanspreekpunt voor 2 locaties. Dat is wel zo fijn in het geval er snel geschakeld moet worden!

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u vrijblijvend kennismaken met e-Quest om de mogelijkheden voor uw organisatie te verkennen?
Neem dan contact op met Raphic. Vanuit zijn rol als Senior Accountmanager Colocation & Connectiviteit gaat hij graag met u het gesprek aan om te kijken op welke manier onze colocatiediensten uw organisatie kunnen helpen.

Contactformulier

Please let us know your name.

Een geldig e-mail adres a.u.b.

Invalid Input

Please let us know your message.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Laat vrijblijvend uw gegevens achter via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via onderstaand nummer.