Skip to main content

Datacenter Helmond

Uw IT altijd online in ons datacenter

Al sinds 2012 is het datacenter in Helmond elke dag bezig om die belofte waar te maken.
Door telkens te innoveren en nieuwe voorzieningen te treffen blijven we dat ook doen!

Historie datacenter Helmond

Door de aanhoudende vraag van serverruimte in de regio Helmond nemen we in 2006 een bestaand datacenter over. In datzelfde jaar, na een nog steeds groeiend verzoek aan ruimte in het datacenter, verhuizen we naar een groter pand.
Naast de groeiende vraag in IT dienstverlening wordt ook internet steeds belangrijker. Vooral in de zakelijke markt een flinke uitdaging omdat de snelle internetverbindingen nog geen gemeen goed zijn en vooral zeer kostbaar. Daarom besluiten we in 2007 om het zelf te gaan doen. We leggen zelfstandige glasvezelnetwerken op alle industrieterreinen van Helmond. In de jaren daarna volgen ook de Peelgemeenten.

Doordat we een snelle verbinding hebben gemaakt via het glasvezelnetwerk is de vraag naar datacenterdiensten groter dan we aankunnen in het pand. Daarom realiseren we in 2012 een nieuw pand met een tweede datacenter als primaire functie. Deze extra capaciteit maakt het mede mogelijk om onze dienstverlening uit te breiden met een eigen Cloudoplossing. Altijd en overal toegang op je veilig opgeslagen data op onze of op je eigen servers, waar en wanneer je maar wilt. Dat maakt onze dienstverlening compleet.

In ruim 20 jaar tijd is e-Quest uitgegroeid tot een professionele partij op het gebied van IT automatisering, glasvezel- en datacenterdiensten. Door de combinatie van deze diensten zijn we onafhankelijk van derden. Daarmee zijn we uniek in de regio en daar zijn we best trots op!

Datacentervoorzieningen

Adiabatische Koeling

Modern brandblussysteem

Redundante noodstroomvoeding

Snelle netwerkverbindingen

Nood waterpompsysteem

Eigen glasvezelnetwerk

Stof zuiveringssystemen

Security voorzieningen

Contactformulier

Please let us know your name.

Een geldig e-mail adres a.u.b.

Invalid Input

Please let us know your message.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Laat vrijblijvend uw gegevens achter via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via onderstaand nummer.