Skip to main content
 • e-Quest & NetApp

  Begeleiden uw IT naar de cloud
 • e-Quest & NetApp

  Welkom in de cloud
 • e-Quest & NetApp

  Begeleiden uw IT naar de cloud
 • e-Quest & NetApp

  Welkom in de cloud

Uw IT-omgeving uitbreiden naar de cloud? Met e-Quest natuurlijk!

e-Quest is een lokale IT-partner in de regio Zuid-Oost Brabant en Noord-Limburg met vestigingen in Helmond, Veghel én Venlo die u kan helpen uw businessdoelen te bereiken. Al meer dan 20 jaar helpen wij onze klanten het beste uit hun eigen IT-omgeving te halen, of zij kiezen om gebruik te maken van onze eigen geavanceerde datacenters en ondersteunende diensten.

Met twee modern uitgeruste datacenters, centraal in de regio in Helmond en in Veghel en met eigen glasvezelverbindingen, kunnen wij bijna heel Zuid-Nederland ontzorgen met een eigen IT-infrastructuur. Een van de laatste trends is de ontwikkeling van hybride cloudomgevingen in de markt en wij zien dit ook bij onze klanten.

Voordelen van de cloud

 • Altijd en overal werken in de cloud

 • Makkelijk op- en afschalen

 • Flexibel in te zetten

 • Besparing van kosten op hardware en software

 • Veilige toegang tot databestanden

 • Energiebesparend

Wat is hybride cloud?

 

Veel bedrijven maken ontwikkelingen door, die hen vragen om applicaties of complete platformen en data vanuit de cloud te draaien. Soms vanuit een branchevereniging of franchise opgelegd, maar ook steeds vaker omdat de organisatie zelf voordelen ziet van werken in de cloud. Van flexibele toegang tot data, waar werknemers ook werken, tot aan 100% cloud-hosted workloads en SaaS applicaties: de transitie naar de cloud betekent een stap vooruit in de toekomst.

Voor organisaties die een eigen IT-infrastructuur hebben, is de cloud vaak nog spannend. Applicaties en data worden immers buiten de eigen veilige IT-omgeving geplaatst. Tijdens de pandemie hebben bedrijven hier al veel op geschakeld en hebben al een belangrijk deel naar de cloud gebracht. Door bepaalde workflows en data naar de cloud te brengen en echt belangrijke data en applicaties nog on-premises, dus in de eigen IT-omgeving te houden, spreken we van hybride cloud.

e-Quest werkt samen met NetApp voor de implementatie van verschillende cloudoplossingen

Beste van twee werelden

e-Quest begrijpt dat het in de cloud brengen van bedrijf kritische data van de organisatie, een heet hangijzer kan zijn. Wij bieden in dat geval een uitstekende oplossing om het beste van de cloud, met de betrouwbaarheid van een lokale partner die wij zijn, te combineren.

Onze datacenters zijn dusdanig ingericht, beveiligd en voorzien van de meest betrouwbare apparatuur, dat u hier gerust uw data en workloads aan kunt toevertrouwen. U weet waar uw data staat, wie het datacenter beheert en bent en blijft eigenaar van de data. Wij nodigen u van harte uit voor een kennismaking!

Bezoek ons tijdens Venlo In Business

Op donderdag 9 maart 2023 zal e-Quest deelnemen aan het ondernemersevent Venlo In Business (VIB). We gaan graag het gesprek met u aan! Registreer u eenvoudig via de link of neem contact op met Niels, sales manager bij e-Quest IT Venlo.

Vanaf 25 januari kunt u zich aanmelden via onderstaande button. Interesse in een afspraak op locatie? Laat het ons weten!

Welkom op ons eigen glasvezelnetwerk

e-Quest maakt het nog mooier: wij hebben de unieke mogelijkheid om onze klanten in de buurt van onze datacenters aan te sluiten op onze eigen glasvezelnetwerk. Een directe glasverbinding, sneller dan de snelste verbindingen naar bekende public cloudleveranciers. Beter gaat het niet worden!

Om uw data veilig naar ons datacenter over te brengen, maakt u gebruik van NetApp Cloud Volumes ONTAP. Met deze softwareoplossing beheert u uw data en bepaalt u eenvoudig welke data, welke workloads u over wilt brengen en welke data u in uw eigen IT-omgeving beheert. Cloud Volumes ONTAP houdt uw data veilig. Maar er is meer: gebruik Cloud Volumes ONTAP voor disaster recovery en plaats uw back-up in ons datacenter. Of creëer een gespiegelde omgeving en werk door via ons datacenter in het geval van een ransomware-aanval of ander onheil van buitenaf.

Klik hier voor meer informatie over NetApp Cloud Volumes ONTAP.

Wilt u helemaal over naar één of beide van onze datacenters? Een geruststellende gedachte dat ook wij met NetApp-oplossingen werken om uw kostbare data onder te brengen, te beheren en veilig te houden. Informeer naar de mogelijkheden bij één van onze gespecialiseerde accountmanagers.

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u vrijblijvend kennismaken met e-Quest om de mogelijkheden voor uw organisatie te verkennen?  Neem dan contact op met Niels. Vanuit zijn rol als commercieel manager gaat hij graag met u het gesprek aan om te kijken of een cloud-oplossing iets is voor uw organisatie.

Contactformulier

Please let us know your name.

Een geldig e-mail adres a.u.b.

Invalid Input

Please let us know your message.

Benieuwd hoe wij uw organisatie verder kunnen helpen met behulp van de NetApp-oplossingen?

Laat dan vrijblijvend uw gegevens achter via het contactformulier hiernaast. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Of neem telefonisch contact met ons op via onderstaand nummer.