Skip to main content

Glasvezel diensten

Verbind uw IT via ons glasvezelnetwerk

e-Quest beschikt over een eigen zakelijk glasvezelnetwerk van ruim 700 kilometer op nagenoeg alle bedrijventerreinen van de zes Peelgemeenten, Nuenen en tussen onze eigen datacenters in Helmond en Veghel.

We hebben connectiviteit via eigen apparatuur naar belangrijke knooppunten in Amsterdam, Eindhoven en Hilversum. e-Quest heeft het traject van A tot Z in eigen handen en we beheren alle diensten zelf.
e-Quest regelt namelijk ook het contact en de afspraken met verhuurders van de paden waarop we ons glasvezelnetwerk hebben aangesloten.

Verbindingsmogelijkheden via glasvezel

e-Quest biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van glasvezel voor bedrijven. Hieronder noemen we de meest voorkomende opties.
Mocht er voor u geen passende optie tussenzitten, dan gaan we graag het gesprek aan op welke manier we u en uw bedrijf wel kunnen helpen.

Wanneer u gebruik wilt maken van zakelijk glasvezel wordt u via vastrecht aangesloten op het glasvezelnetwerk van e-Quest. 

Internet over netwerk derden

Bij de dienst Internet over Glasnet Veghel neemt u een internetverbinding af via de glasvezelinfrastructuur van Glasnet Veghel.
e-Quest heeft hier een pad ontsloten naar het eigen netwerk. Wij configureren voor u een glasvezelswitch die vervolgens bij u op locatie geplaatst wordt.

SOHO - internet over glas

Een stabiele en snelle internetverbinding is niet alleen voor elk groot bedrijf van belang maar zeker ook voor alle small offices en home offices (SOHO). Ons internet over glas voor SOHO biedt snelheidmogelijkheden van 20 Mb tot 250Mb.

Glasvezel- en datacenterdiensten

De verbindingen die gemaakt zijn tussen de datacenters van e-Quest is op basis van glasvezel. Deze trajecten worden door e-Quest van A tot Z geregeld. Zo hoeft u als klant alleen met e-Quest te schakelen.

De datacenters van e-Quest kunnen gebruikt worden om een colocatie dienst af te nemen. Een colocatie of colocatiecenter is een type datacenter waar apparatuur, ruimte en bandbreedte beschikbaar wordt gesteld voor het verhuur aan u als klant.

De colocaties van e-Quest beschikken over redundante landelijke koppelingen naar diverse grote peering partners zoals AMS-IX, NL-IX, Cogent en Jointtransit.

Voordelen van zakelijk glasvezel

Stabiele verbinding

Glasvezelverbindingen zijn stabieler dan de traditionele kabelverbinding op basis van koper. Glasvezel is namelijk een stuk sterker dan koper en minder gevoelig voor verschillen in temperaturen. Hierdoor blijven de prestaties van de verbinding beter behouden.

Ongevoeligheid voor elektromagnetische storingen

Vergeleken met de traditionele koperen kabels hebben glasvezelkabels geen last van elektromagnetische storingen. Deze stroingen kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld actieve apparaten en machines in een nabije fabriek.

Hoge datatransmissie snelheden

Tegenwoordig moeten bedrijven de extreme behoeftes aan voldoende bandbreedte ondersteunen. Steeds meer apparaten zijn aangesloten op het internet en ook meer medewerkers nemen apparaten mee die ze willen verbinden met bijvoorbeeld WIFI van de zaak. In dat geval is niet de vraag óf u snel internet wilt hebben máár hoe snel.

Toekomstbestendig netwerk

De limieten van glasvezel zijn nog lang niet bereikt. Koperverbindingen zit op het maximale en zeker bij hoge snelheden kan dat bij koper maar over korte afstanden. Glasvezel heeft bijna geen last van afstanden. Daarnaast kan glasvezel een veelvoud van de bandbreedte aan dan die van koper over een veel grotere afstand.

Duurzaam

Een glasvezelkabel is gemaakt van extreem dunne vezels die gemaakt zijn uit een soort glas. Het voordeel van deze kabel is dat het een lange levensduur heeft en haast van geen onderhoud voorzien hoeft te worden. De glasvezelkabel is minder gevoelig voor temperatuurschommelingen of oxidatie. De levensduur is daardoor veel langer.

Contactformulier

Please let us know your name.

Een geldig e-mail adres a.u.b.

Invalid Input

Please let us know your message.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Laat vrijblijvend uw gegevens achter via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via onderstaand nummer.