Skip to main content

Tips voor de Nationale Klimaatweek

De nationale klimaatweek. Bij uitstek het moment om eens te bedenken wat jouw bedrijf al doet om net dat stapje extra te zetten voor het klimaat. Uiteraard s ons zonnepanelenveld een goed voorbeeld maar we beseffen ook dat niet elke onderneming deze heeft. Wij maakten 10 tips, op basis van onze eigen ervaringen, die elke onderneming kan uitvoeren voor een beter klimaat!

1. Laat de auto eens staan
Probeer minimaal 1 keer per 2 weken met de fiets naar kantoor te gaan. Als dat bevalt bouw je het gewoon op!

2. Minder eten weggooien
Ga verspilling van eten tegen: als je eten in de koelkast legt zet dan je naam en de datum van die dag op het product. Zo kan je beter bijhouden wat van jou is en hoe lang het er al ligt. Zo voorkom je dat eten bederft of onterecht wordt weggegooid.

3. Functioneel en efficiënt printen
Is printen echt nodig? Soms niet en soms wel. Als dat zo is, dan kan je misschien 2 kantjes op 1 pagina printen (en dubbelzijdig natuurlijk).

4. Een opruimrondje lopen
Neem tijdens de lunchwandeling een keer een plastic zak mee om zwerfafval in mee te nemen! Je zult zien: goed voorbeeld doet volgen!

5. De vergaderkamer afsluiten
Klaar met de meeting in de vergaderkamer? Zorg ervoor dat alle lichten uitstaan en de verwarming weer omlaag gezet wordt. Of ga je lekker buiten een wandel meeting houden!

6. Afval scheiden
Scheid op kantoor je afval. Begin bijvoorbeeld met het scheiden van plastic, papier en restafval.

7. Geef hardware een tweede kans
Is je hardware (zoals laptops) afgeschreven? Gooi het niet weg! Nadat alle data ervan verwijderd is kan je misschien nog anderen er mee blij maken.

8. Samen rijden
Samen met je collega naar die ene meeting? Probeer eens wat vaker te carpoolen of spreek onderweg ergens af en rijdt vanuit daar samen in één auto. Kan je meteen het gesprek voorbereiden.

9. Draai de thermostaat iets naar beneden
Een halve graad maakt al veel verschil voor het klimaat en voel je nauwelijks! Je kan ook voorstellen om leuke bedrijfstruien aan te schaffen!

10. Bulk bezorging van pakketjes
Laat de pakketjes voor jouw bedrijf op 1 dag bezorgen. Zo hoeft de pakketbezorger niet steeds voor 1 pakketje helemaal naar je toe.