Skip to main content

Maatschappelijk

Verantwoord

Ondernemen

Groene stroom voor het datacenter, het wagenpark én het kantoor

Sinds 10 mei 2019 heeft e-Quest een aanvullende stroombron aangesloten middels 1667 zonnepanelen. Jaarlijks wordt zo’n 60% van de totale stroombehoefte gerealiseerd door de zonnepanelen. De totale jaaropwekking bedraagt 475.000kWh hetgeen gelijk staat aan het gemiddeld verbruik van 192 gezinnen. De opwekking wordt rechtstreek getransporteerd naar het datacenter van e-Quest.

De keuze voor zonnepanelen sluit naadloos aan op de strategische koers van e-Quest waarin duurzaamheid een belangrijk speerpunt is.

De koers wordt verder vormgegeven door te werken aan een elektrisch wagenpark, het scheiden van afvalstromen alsmede het nagenoeg papierloos werken.
Het datacenter wordt op een duurzame manier gekoeld en vrijgekomen warmte wordt zo veel mogelijk hergebruikt door een warmtepomp.

De duurzaamheidsgedachte zit in het DNA van e-Quest en alle medewerkers dragen met plezier bij aan deze koers.

e-Quest gebouwen

Duurzaamheid komt ook terug in de kantoren van e-Quest. Voor de panden die in eigen beheer zijn, zijn de volgende energielabels uitgegeven:

e-Quest IT-Veghel: A+++
e-Quest IT-Projecten: A+++
e-Quest IT-diensten: A++

Energiezuinig servers koelen

IT verschuift steeds meer van het zelf organiseren en faciliteren, naar het afnemen van functionaliteiten bij een deskundige partner. De locatie van IT verschuift in deze trend mee en verplaatst zich van het eigen kantoor naar datacenters met de best mogelijke faciliteiten zoals noodstroomaggregaten, een gasblusinstallatie en bliksemafleiding.

Al deze computerapparatuur dient gekoeld te worden en e-Quest heeft hiervoor een slimme, zeer duurzame oplossing ontwikkeld en gebouwd. Deze koeloplossing werkt 100% van de tijd op de buitenlucht. De manier waarop dit gedaan wordt, noemt men adiabatisch koelen en is afgekeken van bepaalde varkensboeren die dit principe al langer toepassen.

Op warme dagen wordt koud water toegevoegd aan warme lucht zodat het water verdampt en de lucht alsnog afkoelt. e-Quest heeft hiervoor een milieukeurcertificaat voor datacenters ontvangen.

Samen sterker

Patrique Dankers, eigenaar e-Quest

“We sloten ons destijds vrij snel aan bij het Helmonds Energieconvenant. Voor ons een logische stap: we deden immers al veel met het terugdringen van energieverbruik. Vanuit de samenwerking komen mooie initiatieven los; wij denken graag mee. Zo realiseren we samen mooie verbeteringen. Alleen daarom juichen we het al toe als andere bedrijven zich ook aansluiten: samen zijn we sterker. Het is mooi dat groene oplossingen steeds vanzelfsprekender worden. Dat gaat in een rap tempo. Meer dan ooit is het nú tijd om aan te sluiten!”

e-Quest stagebedrijf

In de loop van de jaren heeft e-Quest zich opgesteld als stagebedrijf waarbij studenten de mogelijkheid krijgen om werkervaring op te doen en af te studeren. Binnen de verschillende afdelingen van e-Quest proberen we de aankomende professionals zo veel mogelijk inzichten te geven in het IT-, HR-, marketing- of sales vakgebied maar ook mee te nemen in het reilen en zeilen binnen een bedrijf.

In samenspraak met jouw opleiding gaan we een gericht onderzoek opzetten wat aansluit bij jouw studie en de behoeftes van e-Quest. Daarnaast zullen we je gedurende jouw stage meenemen in de dagelijkse werkzaamheden binnen e-Quest en vinden we het fijn dat je ons daarin ondersteunt.

Interesse in een stageplek binnen e-Quest? Neem contact met ons op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.