Skip to main content

Flexibiliteit en collega's geven de doorslag

 Onze collega’s bij e-Quest zijn het meest waardevol. Uiteindelijk maken zij elke dag het verschil. Daar zijn we bij e-Quest dan ook heel trots op. Tijd om eens wat meer te weten te komen over deze collega’s: Deze week spreken we Jeroen Klompen over hoe hij in aanraking is gekomen met e-Quest, waarom hij voor ons heeft gekozen en waar hij zijn toekomst ziet.

De eerste kennismaking
Een bericht op LinkedIn, ruim vier jaar geleden, heeft een hoop in beweging gebracht. Destijds was Jeroen nog helemaal niet op zoek naar een nieuwe uitdaging maar besloot toch even op de website te kijken. “Ik vond het mooi om te zien dat e-Quest in alles binnen de IT wel een oplossing heeft. Het gaat van connectiviteit, naar datacenter en van beheer naar projecten. Die veelzijdigheid zorgde ervoor dat de naam e-Quest bleef hangen”, aldus Jeroen.

Solliciteren
Toen de tijd voor een nieuwe uitdaging wél daar was, wist hij e-Quest dus ook direct te vinden. In solliciteren had hij nog geen ervaring, maar dat was ook niet nodig. Jeroen: “Tijdens het eerste gesprek ontstond er een echte wederzijdse klik met het bedrijf. Er wordt vanaf het eerste moment met je meegedacht over je ontwikkeling en wat je wilt bereiken. Daar wordt dan ook een plan voor gemaakt. Hierbij word je gehoord wanneer dingen misschien anders lopen zoals je had verwacht of wanneer je bijvoorbeeld ergens verbeteringen in ziet. Het gevoel van serieus genomen worden is heel belangrijk voor het vertrouwen in elkaar”.

“Het gevoel van serieus genomen worden,
is heel belangrijk voor het vertrouwen in elkaar”

Stappen maken
Inmiddels werkt Jeroen ruim anderhalf jaar bij e-Quest. In die tijd is hij vanuit beheer engineer doorgegroeid richting project engineer. Op de vraag waar Jeroen over 5 jaar staat, kon nog geen eenduidig antwoord worden gegeven. Feit is wel dat er in ieder geval over nagedacht wordt om voor langere tijd te werken voor e-Quest. Hierin zijn tot nu toe de flexibiliteit in het werk en de collega’s een heel belangrijke factor in. “Een aantal van mijn collega’s zie ik ook na werktijd wel eens. We delen dezelfde hobby’s als motorrijden, een biertje drinken of sleutelen aan domotica”.

Flexibiliteit
Een ander krachtig punt van e-Quest is de flexibiliteit. IT is ook flexibel. Als een server offline is moet je hierop reageren ook al moet je dan wat langer door. Dan ga je niet zeggen morgen in de ochtend zijn jullie de eerste. Dat stukje flexibiliteit en het beheer over je eigen agenda verwacht ik dan ook van een bedrijf wat in de IT zit. Daar voldoet e-Quest prima aan.

Samen en Passie
Op de vraag welke kernwaarden het best bij Jeroen passen is het antwoord misschien wat twijfelend samen en passie. Na de uitleg is er eigenlijk geen twijfel meer mogelijk. Passie voor de IT zit er al vanaf kinds af aan in. Als 5 jarige bouwde hij zijn eerste computer en een paar jaar later was hij computers met netwerkjes aan elkaar aan het verbinden.
Samen komt het best in uiting als het gaat om zijn collegialiteit. Samen kennis delen, vraagstukken voorleggen en oplossen. Ook als collega’s een extra handje nodig hebben bij de klant, en de agenda het toelaat, springen we elkaar bij. Tot slot, merkt Jeroen op: “Elk bedrijf zegt het maar oprecht, bij e-Quest heerst er echt een hecht familie gevoel”.