Skip to main content

GS Staalwerken kiest voor de IT-diensten van e-Quest

GS Staalwerken kiest voor de volledige ontzorging op gebied van IT door e-Quest

We zijn zeer blij en trots om te vermelden dat e-Quest binnenkort verschillende IT-projecten gaat uitvoeren bij GS Staalwerken in Helmond. Na een grondig traject waarin we uitgebreid hebben gekeken naar het toekomstbestendig maken van de IT-infrastructuur van GS Staalwerken, start de realisatie van een Private Cloud oplossing in ons datacenter en verbeteringen op het gebied van connectiviteit- en werkplekoplossingen.

Volledige ontzorging door ketenintegratie
GS Staalwerken kiest met deze oplossingen voor een volledige ketenintegratie van e-Quest. “Het volledig willen ontzorgen van onze klanten zit in het DNA van e-Quest. We zijn dan ook erg blij dat we bij GS Staalwerken de mogelijkheid krijgen om datacenter-, glasvezel- en kantoorautomatiseringsdiensten te gaan leveren”, zegt Bart Vervoordeldonk, Consultant bij e-Quest.

Private Cloud
“Vanuit de wens om ons door één partij volledig te laten ontzorgen is er door GS Staalwerken besloten om onze IT-omgeving onder te brengen bij e-Quest", zo vertelt Ivo Hartman, CFO bij GS Staalwerken. Aan de hand van een op maat gemaakte Private Cloud wordt de centrale IT-omgeving van GS Staalwerken gehost op het Cloudplatform in het datacenter van e-Quest waarbij we samen het beheer op deze omgeving doen. In combinatie met de lokale servers bij GS Staalwerken ontstaat er een Hybride Cloud omgeving.

Internetverbindingen
Op de hoofdlocatie van GS Staalwerken in Helmond worden al glasvezelverbindingen van e-Quest gebruikt. Hierbij wordt nu een beveiligde verbinding gemaakt naar het datacenter om de Private Cloud omgeving op een veilige manier te benaderen. Deze aanpak zal ook worden toegepast op de andere locaties van GS Staalwerken.

Werkplek inrichting
Ook de werkplekken van de verschillende vestigingen van GS Staalwerken zullen worden voorzien van nieuwe oplossingen. Hierbij wordt onder andere een volgende stap gezet in EndPoint Security door de implementatie van SentinelOne. Daarmee wordt de IT-behoefte binnen GS Staalwerken ook op het gebied van cyber security concreet ingevuld. Aansluitend op de Private Cloud en de glasvezelverbindingen is dit letterlijk de kers op de taart om de komende jaren goed uitgerust te zijn op IT-gebied.

Sterke regio
Zowel GS Staalwerken als e-Quest heeft een sterke band met de regio Helmond. “Daarom zijn we ook extra trots dat we het vertrouwen van GS Staalwerken hebben gekregen”, zegt Wing Choi, Commercieel Manager bij e-Quest. “We vinden elkaar onder anderen in de sponsoring van Helmond Sport maar ook op het gebied van werkgelegenheid in de regio en diverse duurzame initiatieven waarin we zowel onze omgeving als de inwoners van de regio Helmond van willen laten profiteren”.

Een toekomstbestendige IT-omgeving
Met deze nieuwe langdurige samenwerking wordt er stap voor stap gewerkt om een toekomstbestendige IT-omgeving neer te zetten. Hierbij wordt gekeken naar schaalbaarheid, duurzaamheid en de opkomst van nieuwe (AI-)technieken die een impact kunnen hebben op de bedrijfsvoering van GS Staalwerken. “Door een solide basis neer te zetten en continu met elkaar in gesprek te blijven en bij te sturen waar nodig, gaan we vol vertrouwen deze intensieve partnership aan”, sluit Hartman af.