Skip to main content

Noodstroomvoorziening met vlag en wimpel geslaagd

In de nacht van zaterdag op zondag om ongeveer 00:30 kwam er een geautomatiseerd sms-berichtje dat het e-Quest datacenter in Helmond op de noodstroomaggregaat (NSA) draaide. Oorzaak hiervan was dat een deel van de Enexis stroomvoorziening was uitgevallen. Dit was ook terug te zien op de camera's waarbij van het ene op het andere moment alle buitenverlichting in de straat uit viel.

De stroomvoorziening in het datacenter is geheel automatisch overgeschakeld via de batterijen naar het NSA. Toen de stroomvoorziening zo’n 70 minuten later weer terugkwam heeft het NSA zichzelf weer geheel automatisch uitgezet.

Het geeft een goed gevoel om te weten dat wat ons NOC-team regelmatig test (through the dark test) in de praktijk ook echt werkt. Het systeem heeft alles volledig automatisch opgevangen. Alle voorbereidingen en verbeteringen die we de laatste jaren hebben doorgevoerd zijn nu geslaagd in een praktijksituatie. Na onderzoek hebben we ook kunnen conculderen dat er geen klantimpact geweest is. Al het testen, voorbereiden en oefenen op een noodsituatie als deze bewijst maar weer van cruciaal belang te zijn geweest om onze continue datacenterdienstverlening te kunnen waarborgen!

Benieuwd hoe zo'n "through the dark test" in z'n werk gaat? Lees dan dit artikel.