Skip to main content
Buitenkant van het kantoorgedeelte bij het datacenter

Alles in Veghel gaat draaien om data

Het is bijna zover: het spiksplinternieuwe datacenter van e-Quest in Veghel zal bijna in gebruik worden genomen. Op het bouwterrein lopen mensen af en aan om binnen in het pand de ruimtes klaar te maken voor gebruik. Dat betekent dat er binnenkort een heel grote wens van Martijn de Koning (commercieel directeur) en Wing Choi (business unit manager Veghel) in vervulling gaat.

Vertrouwd dichtbij
e-Quest wil altijd dicht bij haar klanten zijn, zoals ook de klanten graag werken dicht bij hun eigen data. De bouw van het datacenter in Veghel is dan ook een schot in de roos.

Aan de ene kant zorgen we met een nieuw datacenter voor een unieke service aan de bedrijven in de regio Meierijstad: een fysiek te bezoeken nieuw datacenter met alle service rondom het datacenter én IT-ondersteuning voor het bedrijf. Hierbij is zelfs een werkplek ingericht voor klanten die het datacenter komen bezoeken of wat eerder voor hun afspraak zijn.
Aan de andere kant is er in het pand ruimte gemaakt voor een groot kantoor met genoeg vergaderruimte. Met de datakasten die draaien op loopafstand, draait alles binnen de kantoorlocatie Veghel letterlijk om data. Hierdoor krijgt “het volledig ontzorgen op IT-gebied” ook meteen de fysieke uitstraling dat het motto van e-Quest verdient!

Succesvol ontzorgen
Vanaf de eerste plannen om te bouwen  is er enthousiast en betrokken gereageerd door de gemeente Meierijstad en de bedrijven in deze regio. Al vele klanten hebben inmiddels laten weten graag gebruik te willen maken van de mogelijkheden van het datacenter. Hierdoor gaan we samen met onze klanten een toekomst tegemoet waarbij we de slogan van e-Quest zullen blijven waarmaken: ‘wij ontzorgen u op IT-vlak, zodat u zich kunt focussen op het succesvol zijn van uw business.

Het ontzorgen op IT-vlak blijft natuurlijk niet enkel bij de dienst “datacenter”. Zo creëert, implementeert en beheert e-Quest al bijna 20 jaar de IT automatisering van vele bedrijven binnen de regio waar we gevestigd zijn. Samen met een team van 90 professionals gaan we elke dag aan de slag om weer een stukje betere diensten te leveren dan de dag ervoor!

Samen groeien
Nadat het datacenter in gebruik is genomen zal ook het personeel van e-Quest Veghel gaan verhuizen naar het nieuwe kantoorpand. We zijn dan ook heel enthousiast om in deze nieuwe omgeving, met een super professionele uitstraling, onze klanten te ontvangen.

Naast dat we graag onze klanten ontvangen op de nieuwe locatie, is er ook rekening gehouden met de groei van e-Quest Veghel. We hebben namelijk meer dan genoeg ruimte om nieuwe collega’s te verwelkomen. En zeg nou zelf, wat is er leuker dan werken in een gloednieuw kantoor waarbij alles wat we onze klanten aanbieden onder één dak te vinden is! Dat is uniek! Het e-Quest team in Veghel bestaat uit een klein maar hechte groep collega’s die volop aan het doorgroeien zijn samen met de locatie. Alle vacatures voor de locatie Veghel (en ook Helmond en Venlo) zijn te vinden via www.werkenbije-quest.nl

Opening datacenter
De feestelijke opening van het datacenter zal naar verwachting plaatsvinden in oktober 2022. Collega’s en klanten zullen hier te zijner tijd over geïnformeerd worden.