Skip to main content

e-Quest Helmond blijft groeien

Inmiddels is het al een bekend begrip onder de medewerkers van e-Quest: SD 26 en SD 33. “SD” staande voor Schootense Dreef, de straat waar de twee panden aan gevestigd zijn. Dat de afstand tussen de locaties hemelsbreed slechts 300 meter bedraagt is terug te zien aan het aantal bezoekjes over en weer: lopend of met de e-Quest fiets. Handig als er weer taart wordt uitgedeeld of voor een vergadering. Zo blijft e-Quest Helmond mét elkaar groeien in plaats van elkaar te ontgroeien.

Groei en vraag naar IT-diensten

Vanaf het prille begin specialiseert e-Quest zich al in automatiseringsdiensten. Vanaf 2007 gaat e-Quest zich ook richten op het zakelijke glasvezelnetwerk en datacenterdiensten. Tot dan toe allemaal vanuit nog een ander pand aan de Schootense Dreef met huisnummer 22.
Al in 2012 blijkt het pand te klein voor de ambities. e-Quest realiseert in dat jaar een volledig nieuw pand aan de Schootense Dreef 26. Dit pand heeft als primaire functie het huisvesten van een tweede, groter datacenter. Hierdoor kwam er extra capaciteit wat betreft servers beschikbaar. Dit maakte het mede mogelijk om de dienstverlening uit te breiden met een eigen cloudoplossing: klanten hebben nu altijd toegang tot hun veilig opgeslagen data op de servers van e-Quest of op hun eigen servers. Hiermee werd de dienstverlening, op het gebied van IT, compleet gemaakt.

De groei in het aanbod van de IT-diensten bleef ook voor bedrijven in de regio niet onopgemerkt en in 2020 groeide e-Quest weer uit haar jasje. Als antwoord daarop werd het derde e-Quest pand in de straat opgeleverd: Schootense Dreef 33 is een feit.

Helmond projecten
De e-Quest groep is onderverdeeld in business units (BU’s). In de loop van de jaren zijn bij e-Quest in Helmond met name de servicedesk, engineers en salesafdelingen ontzettend hard gegroeid. Deze drie afdelingen vallen onder de BU e-Quest IT-projecten. Het is dan ook een logische keuze geweest om in ieder geval deze BU te verplaatsen naar de nieuwe locatie waar deze groei nog een tijde door kan zetten. Door de grote kantoortuin kunnen de afdelingen snel met elkaar schakelen. Ook de beschikbaarheid van afgesloten vergader- en werkruimtes maakt het een ideale combinatie tussen de soms broodnodige rust en werkbare reuring.

Gedeeld pand
Het nieuwe gebouw maakt direct indruk wanneer men voorbij rijdt. Is het niet van de omvang en de prachtige bakstenen dan wel van de grote ramen, de deftige trap voor de entree en een centrale ruimte in het midden gemaakt van voornamelijk glas. Het is niet voor niets dat advocaten als Goorts + Coppens en accountants als Smit + Prick zich ook in dit gebouw hebben gevestigd. Daarnaast deelt e-Quest het gebouw met ambitieuze bedrijven als TMN, Insim en Junctio. Zo is er altijd wel wat te beleven in en rondom het kantoorpand en bij de coffee corner.

Faciliteiten
De verschillende bedrijven in het gebouw kunnen gebruik maken van heel goede faciliteiten. Zo beschikt het pand over een eigen (ondergrondse) parkeergarage, laadpalen voor elektrisch laden en een overdekte fietsenstalling. De verschillende verdiepingen zijn zowel met de trap als met de lift te bereiken. Grofweg iedere verdieping bestaat uit 2 ruime kantoorruimtes. In de centrale hal en op de bovenste verdieping zijn alle faciliteiten beschikbaar. Op de bovenste verdieping vind je een grote luxe kantine met dakterras en presentatieruimte voor meer dan 80 personen.

Bouwen aan de toekomst
Dagelijks gaat het team van e-Quest IT-projecten vol enthousiasme aan de slag in een inspirerende en professionele werkomgeving. Ook de positieve reacties van klanten die hen bezoeken op de Schootense Dreef 33 liegen er niet om. Daarom kijken we wederom met veel plezier en vertrouwen naar de toekomst van e-Quest in de regio Helmond en de Peel. e-Quest is klaar om nog héél erg lang onderdeel van de Schootense Dreef in Helmond te blijven!

Wil je ook bouwen aan jouw eigen toekomst en die van e-Quest?
Kijk dan op www.werkenbije-quest.nl voor alle vacatures.