Skip to main content

e-Quest Veghel staat als een huis!

Wat ooit begon als kleine onderneming in een appartement in Eindhoven is uitgegroeid tot een regionale IT-specialist met vestigingen in Helmond, Venlo én Veghel. Dat bij e-Quest vernieuwing hoog in het vaandel staat, wordt maar eens onderstreept door de groei van het aantal medewerkers en de daarbij noodzakelijke uitbreiding in kantoorruimtes. Omdat e-Quest alles graag in eigen beheer heeft, wordt er daarom niet gewoon een pand gehuurd maar gebouwd. Logisch, toch? Neem bijvoorbeeld het splinternieuwe kantoor op de Pater van den Elsenlaan 30 in Veghel. Speciaal gebouwd voor de toekomst!

Groei en vraag naar IT-diensten
In oktober 2019 is e-Quest IT Veghel gestart met haar activiteit in de regio Meierijstad. Destijds werden er nog verschillende werkruimtes gehuurd. Naast dat het team al snel uit de kantoorruimte groeide, was er een torenhoge ambitie vanuit e-Quest. Bedrijven en instanties uit de regio spraken steeds vaker de wens uit om datacenteroplossingen beschikbaar te hebben in de regio. Zodoende is er al snel voor gekozen om plannen te maken voor een volledig nieuw kantoorpand met een aangrenzend datacenter dat beheert wordt door e-Quest.

Inrichting van het pand
Het nieuwe pand bestaat grofweg uit 2 delen: een grote kantoorruimte en een datacenter. De kantoorruimte is uitgerust met 2 ruime vergaderzalen, een kantoortuin, 2 aparte werkruimtes en een prachtige keuken met hoog eetgedeelte. Daarnaast is er nog meer dan genoeg ruimte op de 1e verdieping om, wanneer het in de toekomst nodig is, uit te breiden.
Het gedeelte van het datacenter begint in de ontvangstruimte. In een ruime hal met keuken- en werkfaciliteiten hebben klanten de mogelijkheid om tijdens hun bezoek aan het datacenter rustig te werken. Het datacenter heeft 2 aparte zalen met in totaal capaciteit voor 120 patchkasten. Verder heeft het datacenter aparte, afgesloten ruimtes gereserveerd voor de gasblusinstallatie, de noodstroom en “meet me room”. Zelfs het laden en lossen kan worden gedaan in een speciaal daarvoor bestemde ruimte waarbij de apparatuur droog in- en uitgeladen kan worden.
Met deze capaciteit aan oppervlakte is e-Quest helemaal klaar voor de toekomstige groei in Veghel en de regio Meierijstad!

Duurzaam bouwen en ondernemen
In het ontwerp van het nieuwe pand is veel aandacht geschonken aan het duurzaamheidsaspect. Zo zijn bijvoorbeeld moderne koelinstallaties en luchtfilters aangebracht in het datacenter die er voor zorgen dat de temperatuur constant blijft en grove deeltjes uit de lucht gefilterd worden. Zo worden de optimale omstandigheden gecreëerd voor de IT-apparatuur in het datacenter.
De plafonds van kantoorgedeelte zijn uitgerust met hoogwaardig (brandvertragend) isolatiemateriaal en nauwkeurige klimaatsystemen. Hierdoor kan ook de temperatuur in het kantoor beter worden gemonitord waardoor er zo min mogelijk energie gebruikt hoeft te worden. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee maar uiteraard ook voor het milieu! Iets wat we heel belangrijk vinden bij e-Quest.

Regionaal betrokken
Wat we ook belangrijk vinden is daar zijn waar onze klanten zijn. e-Quest vestigt zich in de regio en zorgt ook dat de betrokkenheid met de regio hoog in het vaandel staat. Zo ondersteunen we al een aantal mooie verenigingen, instanties, schoolprojecten en andere initiatieven in de regio Meierijstad. Dat we ook trots zijn op Veghel en de regio komt wel terug in de benaming en de aankleding van de vergaderruimtes. Deze ruimtes hebben namelijk de naam gekregen van de welkbekende Noordkade en de natuurlijke verbinding met de regio: het Kanaal. Beiden zijn prachtig weergegeven met fotobehang op de muur.

Klaar voor de toekomst
Terwijl de laatste details in en rondom het gebouw snel afgerond worden is het team in Veghel met veel enthousiasme al aan de slag gegaan in het nieuwe kantoor. Ook de positieve reacties van klanten liegen er niet om. Daarom kijken we met veel plezier en vertrouwen naar de toekomst van e-Quest in de regio Meierijstad en zijn we klaar om nog héél erg lang onderdeel van het ambitieuze bedrijventerrein in Veghel te zijn!

Wanneer u naar aanleiding van dit artikel ook benieuwd bent naar e-Quest, onze datacenterdiensten of andere IT-dienstverlening; neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Ook werken aan jouw toekomst én die van e-Quest in Veghel? Kijk dan op werkenbije-Quest.nl