Skip to main content

Start vitaliteitsprogramma e-Quest

Hoe zorg je voor werkgeluk?
Goede vraag! Een precies antwoord hebben we hier ook niet op en toch zijn we er elke dag mee bezig. In dit artikel proberen we uit te leggen hoe we dit bij e-Quest aanpakken.

Wat we wel weten is dat we iedereen (werk)geluk, energie en veerkracht gunnen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbieden van vers fruit, sportieve-uitdagingen, LAN-party’s, bieden van doorgroeimogelijkheden en team- en bedrijfsactiviteiten. We hebben ook al een heleboel initiatieven waarmee we dit proberen te stimuleren.

In het laatste kwartaal van 2022 tot en met de eerste helft van 2023 willen we vitaliteit binnen e-Quest extra benadrukken.
Namelijk, een vitaal, fit en veerkrachtige collega:

  • Zit lekkerder in zijn/haar vel
  • Staat positiever in het leven
  • Beschikt over méér energie
  • Heeft minder last van stress
  • Kan problemen beter de baas

Hoe gaan we dit doen?

Ieder kwartaal starten we met een nieuw thema en ieder thema start met een gezamenlijke themasessie over het onderwerp. Na iedere themasessie krijgen onze collega’s de mogelijkheid dieper op het onderwerp in te gaan, via een individueel programma. Lees hieronder alles over de thema’s.

Financieel geluk
Door op een slimme manier met geld om te gaan kun je meer geluk uit je leven halen. Zeker in deze tijd waarin de benzinekosten, boodschappen en energieprijzen stijgen is financieel welbevinden belangrijk. Het opstellen van een (financieel life) plan voor jezelf zorgt ervoor dat jouw financiële toekomst beter verzekerd is. Anderzijds zorgt het ervoor dat jouw persoonlijke doelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Te denken valt aan zaken als het kopen van een eigen woning, het bekostigen van de studie van de kinderen, het maken van mooie reizen of eerder met pensioen gaan.

Gezonde voeding
Wat is gezonde voeding? Wat kun je beter wel eten en wat niet? En waarom dan wel of niet? Wat gebeurt er in je lichaam als je iets eet? Lightproducten eten of juist niet? Wel of geen vet eten? In de bladen en op internet vind je enorm veel trends, hypes en ‘nieuwe’ waarheden op het gebied van voeding. Maar wat is daarvan allemaal waar? Is geforceerd gezond eten net zo schadelijk voor het geluksgevoel als ongeforceerd ongezond eten? We gaan op zoek naar een punt waarin fysieke en mentale gezondheid op basis van voeding in balans kunnen zijn.

Beweging
Dit onderwerp start in april 2023. Het voorjaar staat voor de deur! De dagen worden langer, je energie neemt toe en je hebt vast zin om naar buiten te gaan om te genieten van het heerlijke weer. Dit kwartaal behandelen we het onderwerp beweging. Algemeen bekent is dat voldoende bewegen van groot belang is voor lichaam én geest. Maar waarom precies en wat is voldoende? En hoe zorg je er voor dat je hier tijd vrij voor maakt in jouw dagelijkse patroon? Om goed te bewegen heb je kracht, lenigheid en conditie nodig en door te bewegen bouw je dat ook op. Een prachtige wisselwerking. Samen met een coach proberen we je te helpen met een goede start!