Skip to main content

Kracht van de personeelsvereniging

De kracht van de personeelsvereniging
Werkgeluk, energie en veerkracht. Termen die onlosmakelijk verbonden zijn met vitaliteit. In deze reeks van artikelen omtrent vitaliteit bij e-Quest belichten we verschillende initiatieven die bijdragen hieraan. We trappen af met onze personeelsvereniging: PV In de Wolken.

Altijd wat te doen
Misschien moeten we de naam even uitleggen: PV in de Wolken heeft natuurlijk alles te maken met de diensten die we leveren bij e-Quest: Clouddiensten. Met een werkgroep van 6 leden is de PV om de week druk bezig met de voortgang van de verschillende evenementen en activiteiten te bespreken. Dat moet ook wel: bijna iedere maand wordt er wel iets leuks georganiseerd voor alle collega’s.

Verbinden
In een bedrijf met ongeveer 90 collega’s en 4 verschillende kantoren is de opdracht om te verbinden via de PV een erg belangrijke geworden. Daarin wordt gezocht naar een goede mix tussen de verschillende interesses van de collega’s want de PV blijft realistisch: niet ieder evenement kan elk individu aanspreken.

Diversiteit
De kracht van de personeelsvereniging is het verbinden. Collega’s met een bepaalde passie of interesse op het gebied van hobby’s kunnen anderen op een laagdrempelige manier hiermee kennis laten maken. Neem bijvoorbeeld de halfjaarlijks terugkerende LAN-party. Je hoeft niet per se een fervent gamer te zijn om eens lekker te komen kijken en zelf mee te doen.
Met hetzelfde idee is dan ook de bordspellenavond geboren, ofwel een offline game-night. Een idee wordt geboren op de werkvloer en de PV gaat er dan mee aan de slag. Evenementen die jaarlijks op de agenda staan zijn onder anderen: de Drakenbootrace, een pub-quiz, de zomer-BBQ, en een bepaalde clinic. Maar ook de traditionele feestdagen als Pasen, Sinterklaas en Kerst zijn vaste activiteiten waar de PV zich voor inzet.

Tijd investeren
Dat er in de organisatie van deze evenementen tijd geïnvesteerd wordt, is te zien aan de details. Alle evenementen worden beoordeeld en verbeterd voor de volgende edities. Tijdens het evenement wordt alles van A-Z georganiseerd en hoeven de deelnemers,  in de meeste gevallen de collega’s, zelf ook alleen maar hun tijd te investeren door aanwezig te zijn. Dat samenkomen met elkaar wordt erg gewaardeerd en het ontstaan van gesprekken tussen verschillende collega’s, die elkaar doorgaans niet veel spreken, is daarin onbetaalbaar en betaalt zich zondermeer uit op de werkvloer.
De PV mag dan ook oprecht een verbindende factor worden genoemd binnen e-Quest en heeft z’n waarde al meerdere keren bewezen!