Skip to main content

Cyber security doe je er niet zomaar even bij

Cyber security, je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Haast dagelijks zien we meldingen in de media dat zowel kleine als grote bedrijven slachtoffer zijn geworden van een hack of ransomware waarbij de gevolgen haast niet te overzien zijn. Veel hangt samen met de crash van de bitcoin, de favoriete betaalwijze van cyber criminelen. Nu er daar minder geld mee te verdienen is zoeken ze weer naar gewillige slachtoffers. En wie denkt dat cyber aanvallen altijd gericht zijn komt van een koude kermis thuis. Vaak wordt het hele internet gescand op specifieke kwetsbaarheden om zo doelmatig een aanval te plannen op één target. Ervoor zorgen dat je IT omgeving zo veilig mogelijk is wordt daardoor zeer relevant om te zorgen dat je niet in het vizier komt van deze groep.

Bescherming bieden als MSP
e-Quest heeft de focus vooral op de 3 pijlers van datacenterdiensten, glasvezel en kantoorautomatisering met daarnaast een groot netwerk als internet service provider. Hierdoor kunnen we ongewoon gedrag op het wereldwijde internet, en specifiek ons netwerk, snel herkennen. Neem bijvoorbeeld een afwijkende stijging van dataverkeer vanuit Rusland en Noord-Korea die de laatste maanden te zien is. Niet zichtbaar voor de buitenwereld maar wel goed detecteerbaar voor onze specialisten die dit netwerk 24/7 in de gaten kunnen houden. Het is voor hun alsof je krassen ontdekt op een deur: je weet dat iemand heeft geprobeerd binnen te komen.

Maar als MSP kun jij jezelf niet zomaar cyber security specialist noemen, daar is meer voor nodig dan een basis set aan security maatregelen. De afgelopen jaren hebben wij steeds meer geïnvesteerd in cyber security omdat we zelf de noodzaak zagen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de klanten die we bedienen. Klantomgevingen worden steeds vaker gekoppeld met andere omgevingen of de cloud waardoor we niet meer kunnen praten over één deur die beschermd moet worden. Het beschermen van alle potentiële deuren vraagt om een aanvullende aanpak.

Omschakelen naar een MSSP-gedachtegang
Afgelopen jaar hebben we een dedicated security team in het leven geroepen om onszelf en de klanten die daar behoefte aan hebben nog beter te beveiligen. Met een gedegen aanpak kunnen we gefaseerd elke klantomgeving naar een hogere cyber security fase brengen. Dat doen we middels ons unieke volwassenheidsmodel wat gebouwd is op de gerenommeerde CIS Controls. Hierdoor kan iedereen zijn cyber security verhogen op zijn eigen tempo, zowel qua tijd als investeringen. Samen met onze klanten willen we de regio weerbaarder maken.

2 invalshoeken die elkaar ondersteunen
Een security dienst is niet zomaar iets wat je erbij doet als MSP zijnde. Security diensten aanbieden aan een klant is een compleet andere tak van sport in vergelijking met de diensten die we momenteel aanbieden. We kiezen er daarom bewust voor om een dedicated security team neer te zetten met jarenlange ervaring die maar één focuspunt heeft: uw IT omgeving beter beveiligen.

De toevoeging van deze nieuwe dienst aan het portfolio van e-Quest zorgt ervoor dat onze klanten nog verder worden ontzorgd op het gebied van IT. Op de voorgrond zorgen we dat alle IT doet wat het moet doen en op de achtergrond zorgen we voor stevige securitymaatregelen om er voor te zorgen dat de kans op verstoring van buitenaf zo klein mogelijk is.

Contact
Benieuwd waar uw bedrijf staat wat betreft security of interesse om uw beveiliging nog verder te optimaliseren? Wij adviseren u graag! Klik op de groene button rechts voor de contactpagina.