Skip to main content

Investeren in de nieuwe generatie

Onze collega’s bij e-Quest zijn het meest waardevol. Uiteindelijk maken zij elke dag het verschil. Daar zijn we bij e-Quest dan ook heel trots op. Tijd om eens wat meer te weten te komen over deze collega’s: Deze week spreken we Liam Wu, cybersecuritystagiair, over hoe hij in aanraking is gekomen met e-Quest, waarom hij voor ons heeft gekozen en waar hij zijn toekomst ziet.

De eerste kennismaking
Liam kwam in contact met e-Quest door middel van zijn ex-collega’s. Doordat hij nog goed contact had met zijn vorige collega’s die waren overgegaan naar e-Quest kreeg hij vanuit hun goede verhalen te horen. ”Ik zocht een afstudeerstage waar ik veel kan leren en mee mag helpen, dat kon bij e-Quest”, aldus Liam.

Solliciteren
Na alle goede verhalen die Liam hoorde heeft hij zijn CV naar een van zijn voormalige collega’s gestuurd. Deze collega heeft contact opgenomen met Linda, HR-adviseur waar uiteindelijk een gesprek uitkwam. Doordat het vanuit beide kanten goed liep mocht Liam zijn afstudeerstage doen bij e-Quest als Stagiair Cybersecurity. Doordat de afdeling security nog opstartende is kan Liam veel inzichten verkrijgen hoe bepaalde processen verlopen zoals protocollen schrijven, klant gesprekken voeren en adviezen schrijven voor bedrijven hun security beheer.

Afstudeerstage
Omdat de scriptie van Liam erg overeenkomt met zijn werkzaamheden zoals vulnerability management en incidenten evalueren, is dat erg fijn voor zijn scriptie. Omdat hij dan alles kan gebruiken voor zijn stage. ”Alles wat ik mag doen kan ik meenemen in mijn scriptie en zo vice versa”, aldus Liam.

Werkzaamheden binnen e-Quest
De werkzaamheden van Liam zijn onder andere adviezen schrijven over hoe bepaalde cyberproblemen aangepakt kunnen worden of iets specifiek voor de klant. Dit wordt in samenwerkingsverband gedaan met zijn stagebegeleider Joe.

”Bij e-Quest krijg ik goede begeleiding en zijn de lijnen kort. Ik word goed geholpen als ik erg moeite of minder ervaring mee heb”

Leer doelen
Doordat zijn scriptie gaat over vulnerability management, oftewel zwakheden opzoeken in een IT-omgeving is dit ook een leerdoel van hem. Verder wil Liam ook leren hoe die bepaalde cyberprotocollen opzet en dit weer met de klant communiceert.

Hoe nu verder?
Na de stage van Liam wil hij graag aan het werk in de IT-wereld. ”IT is mijn passie en hier zou ik ook graag in door willen groeien. De kennis die ik nu vergaar bij e-Quest helpt mij enorm om door te blijven groeien”, aldus Liam. Natuurlijk mogen wij ook van geluk spreken dat wij Liam als stagiair in ons team hebben. Indien je zelf een stageplaats zoekt in de IT-branche kan je contact opnemen via de website werkenbije-quest.nl

*Dit interview is afgenomen door Stan Boudewijns, stagiair marketing bij e-Quest