Skip to main content

Referentie
SPIE City Networks & Grids 

Door toenemende vraag en uitbreiding van de dienstverlening van Spie aan hun klanten, werd een upgrade van het cloudplatform noodzakelijk. In e-Quest is dé IT-partner gevonden die een nieuw virtueel cloudplatform gaat hosten. Daarbij worden hoge eisen gesteld aan flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid van de omgeving. Door een intensieve samenwerking tussen de projectteams is de migratie volgens planning uitgevoerd.

De aanleiding

Spie is opgebouwd uit een aantal business units. Erik van Delft, Teamleider NOC (Network Operations Center) van de business unit City Networks & Grids, is verantwoordelijk voor het implementeren van IT-systemen en projecten op gebied van de Service en beheer Dienstverlening aan hun klanten. Erik: “Vanuit ons NOC worden netwerken van klanten 24/7 beheert en bewaakt. Hierin worden diensten aangeboden als o.a. assetmanagement, assetmonitoring, toegangscontrole videobewaking en correctief- en “voorspelbaar” preventief onderhoud.”

Dat deze diensten veelzijdig ingezet kunnen worden, bewijst wel  de service die verleent wordt aan vakantieparken: hierin worden bedrijfs- en gastennetwerken geïnstalleerd, beheert en bewaakt. Via eigen monitoringsdashboards kunnen aankomende incidenten worden gemeld via mail- of telefoonmeldingen. Deze meldingen gaan op basis van prioriteit naar zowel het NOC als de technische dienst van het park. Indien  nodig, kunnen ook de eigen “brandweermannen” van Spie snel  uitrukken.

Een ander voorbeeld van een Spie NOC dienst is het beheer en monitoring van een glasvezel POP-gebouw. Door monitoring van assetdata als UPS, koeling, temperatuur en luchtvochtigheid kunnen tijdig afwijkingen worden geregistreerd. Hierdoor is ingrijpen mogelijk voordat er een verstoring plaatsvindt. Daarnaast wordt videobewaking en toegangscontrole toegepast voor het beheren en monitoren  van de POP-gebouwen

Het vraagstuk

Al deze data, in welke vorm dan ook, moet ergens worden opgeslagen. Steeds meer bedrijven maken gebruik van apparaten die data verzamelen maar ook steeds meer bedrijven maken gebruik van de diensten van Spie. De schaalbaarheid en flexibiliteit van de huidige Spie oplossing was daardoor niet meer toereikend voor de vraag. “Hierdoor werd het voor ons noodzakelijk om een uitgebreid onderzoek naar een geschikte IT-partner voor het hosten van een nieuw virtueel cloudplatform te starten”, aldus Erik.

“Een goed gevoel over het datacenter en de medewerkers
van e-Quest is belangrijk!”

Erik van Delft, Teamleider NOC Spie

Het vertrouwen

Door eerdere succesvolle samenwerkingen in de regio Helmond werd e-Quest in het onderzoekstraject meegenomen. In de projectscope werden de eisen rondom flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid succesvol getoetst. Ook een bezoek aan het datacenter in Helmond en Veghel kan daarin niet ontbreken. Erik: “een goed gevoel over de locatie waar alle data wordt opgeslagen en de mensen die dit faciliteren is erg belangrijk voor het beslissingsproces.”

Het project

Na de gunning is een enthousiast projectteam vanuit e-Quest en Spie direct aan de slag gegaan met de voorbereidingen op de migratie van de huidige Spie omgeving. Korte lijntjes en gestructureerde voortgangmeetings hebben er aan bijgedragen dat, ondanks een aantal onvoorziene issues en een kleine wijziging in de projectscope, volgens tijdsplanning gemigreerd kon worden naar een nieuwe cloudomgeving. Erik: “Onze dienstverlening is vanuit het nieuwe e-Quest cloudplatform flexibel en schaalbaar in te richten voor iedere klantwens. Nu en in de toekomst.”

"Onze dienstverlening is vanuit het nieuwe e-Quest cloudplatform flexibel en schaalbaar in te richten voor iedere klantwens. Nu en in de toekomst."

Erik van Delft, Teamleider NOC Spie

De nazorg

Voor, tijdens en na de oplevering van het project is e-Quest ervaren als een echte partner. Door goede communicatie tijdens het project is een basis gelegd om ook na de oplevering laagdrempelig contact te blijven onderhouden wanneer bepaalde zaken spelen. “Als we hulp nodig hebben van
e-Quest kunnen we gebruik maken van medewerkers die echt hart hebben voor IT en alles er aan doen om samen tot een oplossing te komen, iets wat we van een partner verwachten! Uiteindelijk komt het altijd goed, daar hebben we alle vertrouwen in”, besluit Erik.

Contactformulier

Please let us know your name.

Een geldig e-mail adres a.u.b.

Invalid Input

Please let us know your message.

Benieuwd hoe wij u, net als bij SPIE City Networks & Grids, ook kunnen helpen met uw IT

Laat dan vrijblijvend uw gegevens achter via het contactformulier hiernaast. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Heeft u een dringende vraag? Neem dan telefonisch contact op met ons.