Skip to main content

Variatie in het werk: elke dag is anders

Onze collega’s bij e-Quest zijn het meest waardevol. Uiteindelijk maken zij elke dag het verschil. Daar zijn we bij e-Quest dan ook heel trots op. Tijd om eens wat meer te weten te komen over deze collega’s: Deze week spreken we Ingrid Smits over hoe zij in aanraking is gekomen met e-Quest, waarom zij voor ons heeft gekozen en waar zij haar toekomst ziet.

De eerste kennismaking
Zoals wel meer collega’s is ook Ingrid via via in aanraking met e-Quest gekomen. Ongeveer 2,5 jaar geleden werd ze zelf benaderd door commercieel directeur Martijn de Koning. Voorheen werkte Ingrid ruim 20 jaar bij EY met de schoonvader van Martijn. Toen hij hoorde dat Ingrid op zoek was naar een nieuwe uitdaging hoefde er dan ook niet lang getwijfeld te worden om deze bij e-Quest aan te bieden. “Tijdens het eerste gesprek was nog niet meteen duidelijk hoe de nieuwe functie er precies uit ging zien omdat het een nieuwe rol binnen de organisatie zou worden. Tijdens het tweede gesprek werd de rol al helder beschreven en zijn we verder in gesprek gegaan of er een goede match was, aldus Ingrid. “In deze fase zijn we samen op zoek gegaan welke taken, werkgroepen en onderwerpen nu allemaal bij een security officer kunnen komen te liggen”. De veelzijdigheid van de rol en het constant meebewegen met de nieuwste (security)trends lijken gelukkig nooit te verdwijnen.

Meegroeien met security
Waar cyber security vroeger vooral een onderwerp was waar multinationals en IT-bedrijven zich mee bezig hielden, wordt dit ook voor de MKB’er een steeds belangrijker onderwerp. Ook bij e-Quest krijgt security een steeds prominentere plek binnen de organisatie en de dienstverlening.

“Bij e-Quest zit security in ons DNA” – Ingrid Smits, security officer e-Quest

“Al speelt het nu erg voor de buitenwereld, bij e-Quest zit Security in ons DNA”, zegt Ingrid, “Binnen de IT-sector moet je continu meegroeien met security door veranderende wetgeving, wensen van de klant en standaarden voor certificeringen”. Die certificering is een van de belangrijkste aandachtspunten van Ingrid welke dagdagelijks terugkomen.

Continu verbeteren
De “ISO certificering” is al lang geen onbekend begrip meer onder de collega’s van e-Quest. Wat wel minder bekend is, zijn alle procedures, rapportages en controles die door het jaar heen worden ondernomen om telkens aan deze certificering te voldoen. Dit alles wordt aangestuurd en gedocumenteerd door Ingrid. “We willen niets aan het toeval overlaten. Neem bijvoorbeeld de verschillende calamiteitenoefeningen die betrekking hebben op het datacenter. Hierbij wordt bijvoorbeeld enkele keren per jaar stroomuitval gesimuleerd. Op die manier testen we gecontroleerd de procedures en apparaten denk o.a. aan het noodstroomaggregaat en UPS-en. Het in kaart brengen van mogelijke risico’s en het managen ervan is ook een belangrijk onderdeel. Alles bij elkaar is het een heel karwei maar zorgt er wel voor dat mijn collega’s en ik bij een echte situatie zo optimaal mogelijk voorbereid zijn”, vertelt Ingrid.

Elke dag is anders
Er zijn veel verschillende diensten binnen e-Quest zoals datacenter- glasvezel-, werkplekautomatisering- en cloud-diensten. Dat maakt het werk rondom security dan ook extra interessant omdat je steeds met verschillende securitymaatregelen te maken krijgt. Het werk van Ingrid is hierdoor nooit hetzelfde, en dat werkt voor haar prettig. “Je moet de hele dag scherp blijven om de coördinatie niet te verliezen”, aldus Ingrid. Dat maakt het werk van Ingrid dynamisch en elke dag weer anders.

Samen en Passie
Van de interne kernwaarden “Samen Vernieuwend vanuit Passie” kan Ingrid zichzelf het meeste terugvinden in samen en passie. Ze duikt vol in haar werk en dat doet ze met passie. Wat haar werk leuk en interessant maakt is dat ze een uitgebreid takenpakket heeft. De sector vindt ze ook heel interessant: “Voorheen was ik niet zo technisch en georiënteerd op de IT-branche, maar ik leer elke dag veel van mijn collega’s hierover, die ook de tijd nemen om dat goed aan mij uit te leggen”.

Daarbij past de kernwaarde samen dan weer mooi bij: “Je moet als security officer kunnen samenwerken met collega’s intern, derde partijen en met de klanten. Een goede sfeer op het werk draagt er aan bij dat iedereen voor elkaar klaar staat en elkaar wil helpen. Dat stralen we dan ook uit naar onze klanten! En daar ben ik best trots op!” besluit Ingrid.