Skip to main content

Vertrouwen krijgen en kennis opbouwen

Onze collega’s bij e-Quest zijn het meest waardevol. Uiteindelijk maken zij elke dag het verschil. Daar zijn we bij e-Quest dan ook heel trots op. Tijd om eens wat meer te weten te komen over deze collega’s: Deze week spreken we Marc Sondern over hoe hij in aanraking is gekomen met e-Quest, waarom hij voor ons heeft gekozen en waar hij zijn toekomst ziet.

De eerste kennismaking met e-Quest
Marc studeerde HBO ICT en Business en als onderdeel van deze studie was hij opzoek naar een afstudeerstage. In een eerder opleiding van het ROC was hij al eens in aanraking gekomen met e-Quest: Vanuit e-Quest en verschillende opleidingen wordt er namelijk de mogelijkheid gegeven om kennis te maken met de IT en daarbij hoort natuurlijk ook een rondleiding door het datacenter.

Een aantal jaar later contacteerde Patrique Dankers, algemeen directeur bij e-Quest, hem via LinkedIn met de vraag of hij interesse had in een stage bij e-Quest. Zo heeft hij zijn eerste gesprekken gehad en zijn onderzoeksopdracht neergezet. “Alles viel op zijn plaats”, aldus Marc.

Een goed advies
De afronding van zijn stageperiode naderde. Tijdens zijn stage heeft hij een goede band weten op te bouwen met de collega’s op zijn afdeling. Hierdoor ging Marc eens vragen wat eventueel een vervolg stap kon zijn en wat zij hem konden adviseren als volgende stap binnen zijn carrière. Bij het uitvoeren van zijn onderzoek en het ondersteunen van de collega’s werd in ieder geval duidelijk dat, ondanks zijn jonge leeftijd, de ambities van Marc torenhoog waren. Ondanks deze ambitie leek Marc in eerste instantie net iets te veel onder de indruk te zijn van de vacature voor projectleider. “Ik beschik wel enigszins over de technische kennis van deze rol maar heb nog niet zo veel ervaring hierin binnen de praktijk. Gelukkig wisten mijn collega’s mij te overtuigen dat dit met mijn instelling geen probleem zou zijn en ben ik er toch voor gegaan”, vertelt Marc.

Klanttevredenheid staat centraal
Ook vanuit e-Quest werd hier geen enkel probleem in gezien en was iedereen overtuigd van het kunnen van Marc. “Het intern coördineren voor oudere collega’s was in het begin best spannend, maar ik werd al snel serieus genomen en goed meegenomen in de manier van denken van de engineers”.
Vanaf de eerste dag werd hij ook al op zijn gemak gesteld door klanten en dit werd uiteindelijk ook nog eens bevestigd als het hele project naar behoren werd opgeleverd. “Als de klant tevreden is met het verloop van een project en het gehaald is binnen de kaders, zoals kwaliteit, budget en tijd, is het voor mij echt een succes” aldus Marc.

“Bij e-Quest krijg je de ruimte om kennis en vertrouwen op te bouwen voor jouw volgende stap” Marc Sondern

Blijven groeien
Marc heeft door zijn stage een leuke kans gekregen om zich te ontwikkelen binnen e-Quest, van stagiaire naar zijn eerste functie als projectleider. Binnen zijn functie ziet hij genoeg uitdaging, zoals grote projecten. ‘Je begint natuurlijk bij de iets kleinere projecten om ervaring op te doen. Daarna worden de projecten steeds groter en complexer. Des te groter het bedrijf, des te meer derde partijen erbij aangesloten worden en dus ook des te groter het project en het managen daarvan, legt Marc uit” Bij e-Quest kan hij naar eigen zeggen daar nog zeker in groeien: “Het is fijn dat je de ruimte krijgt en de kennis en het vertrouwen opbouwt om ook die stap te maken naar de grotere projecten”, vertelt Marc.

Samen werken
Dat je grote projecten niet alleen kan managen, dat is een feit. Daarom is Marc ook blij dat hij altijd kan terugvallen op zijn collega’s wanneer dat nodig is. Elkaar helpen en klaarstaan voor elkaar wanneer dat nodig is, niet wanneer het je uitkomt vindt Marc erg prettig bij e-Quest. “Veel doe je samen, zoals het resultaat behalen van een project. We werken samen hard wanneer dat moet en daarnaast genieten we samen ook van de gezelligheid tijdens de kantooruren! En soms ook met een borrel na kantoortijd, besluit Marc!