Skip to main content

Legrand Customer case betrouwbare datacenters

Bij e-Quest streven we naar de hoogste kwaliteit voor onze IT-dienstverlening. Zo ook voor onze datacenterdiensten. Toen we een oplossingspartner zochten om de hoogste kwaliteit, waarde en beschikbaarheid te bieden voor onze twee moderne datacenters in Nederland, richtten we ons tot Legrand Data Center Solutions.

Lees verder

e-Quest gaat voor landelijke aanpak datacenterdiensten

In ruim 20 jaar tijd is e-Quest gegroeid van een lokale kantoorautomatiseerder naar een full-service IT-partij.. Met een vooruitlopende aanpak wat betreft datacenter- en glasvezeldiensten is, met de mogelijkheid van een twin-datacenteroplossing, een landelijke aanpak een volgende stap.

Lees verder

Noodstroomvoorziening met vlag en wimpel geslaagd

In de nacht van zaterdag op zondag om ongeveer 00:30 kwam er een geautomatiseerd sms-berichtje dat het e-Quest datacenter in Helmond op de noodstroomaggregaat (NSA) draaide. Oorzaak hiervan was dat een deel van de Enexis stroomvoorziening was uitgevallen. Dit was ook terug te zien op de camera's waarbij van het ene op het andere moment alle buitenverlichting in de straat uit viel.

De stroomvoorziening in het datacenter is geheel automatisch overgeschakeld via de batterijen naar het NSA. Toen de stroomvoorziening zo’n 70 minuten later weer terugkwam heeft het NSA zichzelf weer geheel automatisch uitgezet.

Het geeft een goed gevoel om te weten dat wat ons NOC-team regelmatig test (through the dark test) in de praktijk ook echt werkt. Het systeem heeft alles volledig automatisch opgevangen. Alle voorbereidingen en verbeteringen die we de laatste jaren hebben doorgevoerd zijn nu geslaagd in een praktijksituatie. Na onderzoek hebben we ook kunnen conculderen dat er geen klantimpact geweest is. Al het testen, voorbereiden en oefenen op een noodsituatie als deze bewijst maar weer van cruciaal belang te zijn geweest om onze continue datacenterdienstverlening te kunnen waarborgen!

Benieuwd hoe zo'n "through the dark test" in z'n werk gaat? Lees dan dit artikel.

Immutable back-up

In een poging om de impact van aanvallen door ransomware te beperken, wordt onder anderen de back-up methode gebruikt. Om ervoor te zorgen dat ook deze niet versleuteld wordt door cybercriminelen is het noodzakelijk dat deze back-up onbereikbaar voor hen is. We leggen uit hoe we dat bij e-Quest voor u regelen.

Lees verder

Businesscase: Phishing incidenten

Bijna dagelijks lezen we verhalen in het nieuws over cyberdreigingen en -aanvallen. Vaak verschijnen alleen de berichten in de krant waarbij de cybercriminelen succesvol zijn geweest met hun hack. Gelukkig worden er ook veel incidenten voorkomen door snel en vakkundig ingrijpen van cybersecurityspecialisten. Zo hebben onze collega’s van de securitydienst van e-Quest recent nog een tweetal spoedcases opgelost. We nemen je graag mee in de wijze hoe deze aanval in elkaar zat en op welke manier deze aanval uiteindelijk afgewend kon worden.

Lees verder