Zakelijk glasvezel

Maar liefst 600 kilometer zakelijk glasvezel heeft e-Quest in eigen beheer op bijna alle bedrijventerreinen van de Peelgemeenten. Hieronder vallen Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren. Via onze eigen apparatuur staan wij in connectie met belangrijke dataknooppunten in Eindhoven, Amsterdam en Hilversum. Bent u benieuwd naar onze diensten op het gebied van zakelijk glasvezel? Lees dan verder of neem direct contact op.

Eén glasvezelaansluiting is tegenwoordig voldoende voor al het dataverkeer van uw bedrijf. Omdat dit vroeger via verschillende aparte koperverbindingen gebeurde (voor bijvoorbeeld internet, fax en telefoon) is dit een enorme kostenbesparing. Daarnaast is glasvezel razendsnel.

Wat is glasvezel?

Fiber glasvezel is een flinterdunne vezel, gemaakt van glas. Vandaar de naam. Informatie op een glasvezelnetwerk wordt door middel van laserlicht verzonden, die op zeer hoge snelheid aan- en uitgeschakeld wordt. Zodoende kan digitale data verzonden worden. Het werkt dus als een soort morse-code op enorm hoge snelheid. 

De belangrijkste eigenschappen van een glasvezelkabel zijn de grote bandbreedte en grote afstand waarover het licht zich zonder snelheidsverlies kan verplaatsen.

Ten opzichte van netwerken die uit koper- of coaxverbindingen bestaan is glasvezel goed bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals blikseminslag en corrosie. Dit maakt zakelijk glasvezel zeer geschikt voor een snelle en uiterst betrouwbare verbinding voor al het dataverkeer van uw bedrijf.

Voordelen van zakelijk glasvezel

Glasvezel is het internet van de toekomst. Waarom dit zo is leggen we u uit aan de hand van onderstaande voordelen van glasvezel voor uw bedrijf.

 • Het aanleggen van glasvezel is een eenmalige investering.
 • Glasvezel ontwikkeld zich verder door en wordt alleen nog maar sneller.
 • Glasvezel heeft een symmetrische verbindingssnelheid. De verzend- en ontvangstsnelheid is dus even groot.
 • Met glasvezel is er minder kans op storingen dan bij andere soorten verbindingen.
 • Glasvezel is beter voor het werken in de cloud.
 • Glasvezel is een financieel aantrekkelijke oplossing.

Glasvezel e-Quest

e-Quest kan uw zakelijke glasvezelnetwerk beheren. Omdat bedrijven tegenwoordig 24/7 verbonden moeten zijn met het internet hebben wij ervoor gezorgd dat wij onafhankelijk zijn van derde partijen en we voeren alle voorzieningen redundant uit. Dit houdt in dat essentiële onderdelen dubbel aanwezig zijn, zodat het uitgevallen componenten kan opvangen. Deze service is gestandaardiseerd op Cisco-apparatuur en wordt 24/7 in de gaten gehouden door zes experts. Tot slot hebben we onze voorzieningen geografisch gescheiden, om niet afhankelijk te zijn van lokale storingen of mankementen.

 We bieden vijf diensten op het gebied van zakelijk glasvezel:

 • Internet: e-Quest biedt een redundante infrastructuur. Snelheden van 20 Mb tot 1 Gb zijn beschikbaar.
 • Darkfiber: dit is ‘onbelicht’ glasvezel, omdat er geen actieve apparatuur op aangesloten wordt. Het aansluiten is aan de contractant, maar we adviseren u graag over het kiezen van de juiste apparatuur.
 • Point-to-(multi) point: het centreren van servers en telefooncentrale zodat er vanuit verschillende vestigingen op één locatie kan worden gewerkt. Dit is nauw verwant aan onze cloud-diensten.
 • Vastrecht/glasacces: de aansluiting van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk van e-Quest.
 • Wholesale: als wholesalepartner kunt u op het netwerk van e-Quest koppelen.

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden van fiber zakelijk? Of wilt u meer informatie over de hierboven genoemde diensten? Neem dan direct contact op. Bel op 0492-392626 of vul het contactformulier hiernaast in.

MARTIJN DE KONING
WILT U MEER WETEN?
NEEM CONTACT OP!
Please let us know your name.
Een geldig e-mail adres a.u.b.
Invalid Input
Please let us know your message.
Invalid Input

Datacenter

Colocatie, Cloud, VPS ...

Glasvezel

Internet, Darkfiber...

Automatisering

Beheer, Support, Projecten...

Cloud

Managed cloud server

 • SMO

  " e-Quest heeft de diverse locaties van Stichting Maatschappelijke Opvang, met behulp van het glasvezelnetwerk, met elkaar en met het Internet verbonden. "

 • Lavans

  " Glasvezel aanleggen kan iedereen. Met dienstverlening maak je het verschil! Wij zijn bijzonder tevreden met e-Quest die ons al jaren bedient met glasvezel en een Cloud Oplossing. "

 • Arte

  " Enkele jaren geleden zijn wij van een On-Premise omgeving overgestapt naar de e-Quest Cloud. De belangrijkste redenen om over te stappen naar de Cloud waren de behoefte aan stabiliteit en beschikbaarheid. "

 • ANAC

  " e-Quest ontzorgt ons in het beheer en de ondersteuning van onze complete IT omgeving. Een betrouwbare partij met de juiste kennis en kunde waarbij pro-actief wordt gehandeld. "

 • VDNS

  " Met onze bedrijven zijn wij reeds enkele jaren klant bij e-Quest. Wij nemen diensten van e-Quest af op gebied van Cloud, kantoorautomatisering en glasvezel. "

 • Elkerliek

  " e-Quest faciliteert het Elkerliek Ziekenhuis met diverse glasvezelverbindingen en verzorgt de colocatie van onze apparatuur. Wij zijn bijzonder tevreden over de stabiliteit en performance van e-Quest "

Logo e-Quest
 • Schootense dreef 26

 • 5708 HZ Helmond

 • 0492-392626 ͏͏
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.